Λάδης Φώντας : «Το μυστικό του μπρατ» (αστυνομικό φωτορομάντσο), Δίαυλος 1996
►Φώντας Λάδης: «Το μυστικό του μπρατ» (αστυνομικό φωτορομάντσο), Δίαυλος 1996
Βιογραφικό Γεννήθηκε, το 1943 στη Σπάρτη. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε Ελληνικές εφημερίδες και περιοδικά και συνεργάστηκε με έντυπα του εξωτερικού. Την περίοδο 1967 – 1973 έζησε στη Ρώμη. Συνεκδότης με τον Δημήτρη Γκιώνη του περιοδικού “Τετράδιο” από το 1974 ως το 1976. Έχει γράψει ποίηση, πεζογραφία, ταξιδιωτικό, πολιτικό και ιστορικό δοκίμιο, καθώς και βιβλία για παιδιά.
Ποιήματα του μελοποιήθηκαν από το Μίκη Θεοδωράκη, το Μάνο Λοΐζο, το Χρήστο Νικολόπουλο, το Θάνο Μικρούτσικο, το Μάριο Τόκα, το Λίνο Κόκοτο, το Δημήτρη Λάγιο και άλλους Έλληνες συνθέτες. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), της Ένωσης Μουσικοσυνθετών – Στιχουργών Ελλάδας (ΕΜΣΕ) και ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Εταιρείας Αρχείου και Μελετών “Μνήμες”.
Περίληψη βιβλίου Το ημερολόγιο του Γιούρι Μαξίμοβιτς Κομόφ είναι ένα αστυνομικό - περιπετειώδες έργο του ποιητή και στιχουργού, Φώντα Λάδη, που ''χει ήρωα έναν καγκεμπίτη πράκτορα ο οποίος πέσει στην ανεργία, λόγω των τελευταίων εξελίξεων στη χώρα του. Πρόκειται για ένα "σκιώδες" φωτορομάντζο με πολιτικούς υπαινιγμούς, σάτιρα που αναφέρεται στην Αγία Πετρούπολη, τα διαμάντια της Γιακουτίας, το θησαυρό του Πριάμου. Πρωταγωνιστεί ο υπολογιστής μπρατ (αδελφός). Τα κλεμμένα αρχεία της Κα Γκε Μπε, η αγωνία της εξέλιξης, μια μπερδεμένη υπόθεση κατασκοπείας και ταυτόχρονα σάτιρά της, το ημερολογιακό ύφος της γραφής και της παρουσίασης του έργου κάνουν "Το μυστικό του μπρατ" ένα κείμενο αξιανάγνωστο, που προκαλεί ενδιαφέρον. Ο Φώτης Λάδης, εξοικειωμένος με την Ιταλία, μοιάζει να κινείται εξίσου άνετα και στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Η επιχείρηση Μπλε Πουλί, οι νύχτες της Μόσχας, τα αβγά του γλάρου, γεράκια και παπαγάλοι, στο στόμα του Λούπο, το θαύμα, ολόκληρο το βιβλίο θ' αρέσει στον αναγνώστη για τον αυτοσαρκασμό και τη σκωπτική του γραφή.