Η Ρώσικη Εστία

Συντάχθηκε στις . Καταχωρήθηκε στο Από το Χαρτί στην Οθόνη

Ένας Βρετανός εκδότης -χαριτωμένος, καλλιεργημένος και ρεμάλι- βρίσκεται απροσδόκητα με αμυντικά σχέδια Σοβιετικών στα χέρια του. Έτσι, ο Barley Blair με όπλα την αισιοδοξία του, τα διαβάσματά του από όλο τον κόσμο και το σαξόφονό του, βρίσκεται μπλέκει άθελά του σε ένα βρώμικο και στημένο παιχνίδι διεθνούς κατασκοπείας.

Το εξαιρετικό βιβλίο του John Le Carre μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 1990 από τον σκηνοθέτη Fred Schespisi, με αξιοσημείωτο cast. Στο ρόλο του παρδαλού εκδότη βρίσκουμε τον Sean Connery σε εξαιρετική φόρμα, να πηγαινοέρχεται στη Ρωσία για να παίξει τα παιχνίδια των μυστικών υπηρεσιών και βασικά για να συναντήσει την Michelle Pfeiffer. Στους δεύτερους ρόλους έχουμε τους υπέροχους Roy Scheider, James Fox και Klaus Maria Brandauer.

Παρά τα εντυπωσιακά ονόματα, τα γυρίσματα σε Λονδίνο, Πορτογαλία και Ρωσία και το υπέροχο soundtrack, η ταινία πάτωσε στην εποχή της και παραμένει στην αφάνεια ακόμα και σήμερα.

Η δράση είναι συγκρατημένη και τα διάφορα ζοφερά που συμβαίνουν κυρίως υπαινίσσονται και λιγότερο καταγράφονται από την κάμερα. Η καχυποψία και η διαφθορά που αποπνέει το έργο του διάσημου συγγραφέα έχουν αποδοθεί σωστά, χωρίς η ταινία να είναι μαύρη ή απαισιόδοξη. Σίγουρα αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία, καθώς κρύβει σπάνιο πλούτο κι ομορφιά.

Εκτύπωση