Heaven’s Prisoners

Συντάχθηκε στις . Καταχωρήθηκε στο Από το Χαρτί στην Οθόνη

Ο σκληρός, πρώην αλκοολικός μπάτσος, Dave Robicheaux έχει αποστρατευτεί πρόωρα και ζει μια ήσυχη ζωή με τη γυναίκα του, ψαρεύοντας στα bayou της Νέα Ορλεάνης. Μια μέρα που χαζεύει μέσα στη βάρκα του, παρακολουθεί ένα μικρό αεροπλάνο να πέφτει ακυβέρνητο μέσα στο κανάλι. Στην προσπάθειά του να αναζητήσει επιζώντες και τα αίτια του δυστυχήματος, θα ανασύρει δαίμονες του σκοτεινού παρελθόντος, ενοχλώντας τον υπόκοσμο της Louisiana και βάζοντας σε κίνδυνο τον ίδιο και τους αγαπημένους του.

Βασισμένο στο δεύτερο, ομώνυμο βιβλίο του James Lee Burke και σκηνοθετημένο από τον Phil Joanou, το Heaven’s Prisoners αφήνει άνισες εντυπώσεις από την υλοποίηση της ιστορίας, βρίσκει όμως διάνα σε ότι αφορά την ατμόσφαιρα και τις ερμηνείες. Ο Alec Baldwin καταλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του μπαρουτοκαπνισμένου Detective Robicheaux, έχοντας απέναντί του το επικίνδυνο και αδίστακτο ζευγάρι των Eric Roberts και Teri Hatcher.

Το bayou και η Νέα Ορλεάνη είναι κινηματογραφημένα υπέροχα και ο θεατής σχεδόν ιδρώνει μαζί με τους ηθοποιούς, παρακολουθώντας την περιπλάνηση στους βάλτους. Το βιβλίο δίνει βάση για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, ακόμα κι έτσι όμως το Heaven’s Prisoners είναι υπέροχο οπτικά και αρκετά ψυχαγωγικό.

Αντί επιλόγου, να αναφέρουμε ότι ο James Lee Burke είναι ένας εξαιρετικά επιτυχημένος, Αμερικανός συγγραφέας σκληρής, ρεαλιστικής αστυνομικής λογοτεχνίας, αδίκως παραγνωρισμένος στη χώρα μας. Οι σειρές με τους Detective Robicheaux και την οικογένεια αστυνομικών Holland έχουν κερδίσει για δεκαετίες κοινό και κριτικούς, με εκατομμύρια πωλήσεων. Επίσης, όπως είναι φανερό και από την ταινία του Phil Joanou, το λογοτεχνικό περιβάλλον του Burke αποτελεί εξαιρετική βάση για crime cinema. Δυστυχώς, παρά τις αγαθές προθέσεις και τις διάφορες απόπειρες μέσα στα χρόνια, κανείς μέχρι τώρα δεν κατόρθωσε να πραγματοποιήσει μια πραγματικά αξιόλογη μεταφορά των του ταλαντούχου Τεξανού. Μακάρι τώρα που πλατφόρμες έχουν πάρει φόρα, να κοιτάξουν και προς τη δική του μεριά.

Εκτύπωση