Η Αγάπη της Γάτας

Συντάχθηκε στις . Καταχωρήθηκε στο Από το Χαρτί στην Οθόνη

Ο ντετέκτιβ Χρυσόστομος Ζάρας τριγυρίζει στη νυχτερινή Αθήνα, χωρίς υπόθεση και με τις τσέπες άδειες. Ανάμεσα σε ποτό και μπιλιάρδο θα γνωρίσει τον Χάρη Ζαχαρόπουλο, Έλληνα που ζει στην Κύπρο κι έχει μεγαλοπιαστεί παριστάνοντας τον εφοπλιστή, κάνοντας ουσιαστικά λαθρεμπόριο. Ένα πλοίο του Ζαχαρόπουλου, φορτωμένο με λαθραίο ουίσκι, έχει κατασχεθεί στην Αίγυπτο. Ο Ζάρας αναλαμβάνει με μισή καρδιά την ανάκτηση του βαποριού και κατεβαίνει στην Κύπρο για να ξεκινήσει το ψάξιμο. Προσεγγίζει την υπόθεση από διαφορετικές μεριές, που τελικά όλες φαίνονται να οδηγούν σε μια μοιραία γυναίκα.

Το μυθιστόρημα “Η Αγάπη της Γάτας” του Κύπριου Πάρι Αριστείδη (μέλους της ΕΛΣΑΛ) είναι ένα πρωτότυπο, αυθεντικό και κοσμοπολίτικο hard boiled, που σημείωσε επιτυχία και αναγνωρίστηκε από το κοινό. Το 1991, η ιστορία θα μεταφερθεί σε τηλεοπτική σειρά είκοσι επεισοδίων, με τις υπογραφές των Στράτου Μαρκίδη, Ανδρέα Θωμόπουλου και Λευτέρη Καπώνη.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ντετέκτιβ Ζάρα έχει ο πληθωρικός Γιώργος Βογιατζής, ο οποίος πλαισιώνεται από ηθοποιούς όπως ο Χρήστος Τσάγκας, ο Βαγγέλλης Καζάν, η Βάνα Μπάρμπα, η Γκέλυ Γαβριήλ, ο Γιάννης Βούρος και ο Νότης Πιτσιλός. Παρά τα τριάντα χρόνια που έχουν περάσει από την παρθενική προβολή και παρά κάποιες λεπτομέρειες που φαίνονται ξεθωριασμένες, “η Αγάπη της Γάτας” έχει πιάσει το πνεύμα του κειμένου, αποδίδοντας με ακρίβεια την ατμόσφαιρα του βιβλίου στην τηλεόραση.

Ο θεατής παρακολουθεί με ενδιαφέρον και αγωνία τον Ζάρα, που σαν άλλος Φίλιπ Μάρλοου περιφέρεται στα καταγώγια της Λεμεσού, αναζητώντας στοιχεία κι αποφεύγοντας τη μια κακοτοπιά, μετά την άλλη. Η σειρά είναι ολόκληρη φορτωμένη στο youtube και αξίζει την προσοχή των φίλων του είδους. “Η Αγάπη της Γάτας” αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι το ελληνόφωνο hard boiled είναι είδος με σάρκα και οστά και μακάρι να είχαμε περισσότερες ανάλογες προσπάθειες.

Εκτύπωση