Οι «Βραδιές Αστυνομικής Μυθοπλασίας!» πάνε Κομοτηνή

Written on . Posted in Τα νέα μας

Οι «Βραδιές Αστυνομικής Μυθοπλασίας! (crimes n’ beer)», το φεστιβάλ για την αστυνομική αφήγηση που διοργανώνει η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) από το 2022 στην Αθήνα, «ταξιδεύει» τώρα στην Κομοτηνή!

Την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, η ΕΛΣΑΛ, η Λέσχη Φιλαναγνωσίας Κομοτηνής και η Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης διοργανώνουν διήμερο αφιερωμένο στα πολλά πρόσωπα της αστυνομικής λογοτεχνίας με γενικό τίτλο «Βραδιές Αστυνομικής Μυθοπλασίας» (Komotini edition).

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δημοκρίτου 17), με ώρα έναρξης στις 19:00.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του διημέρου:

Παρασκευή 12 Απριλίου

Πηγές έμπνευσης στην αστυνομική λογοτεχνία

• Μαθηματικό νουάρ, με τον συγγραφέα-μέλος της ΕΛΣΑΛ και μαθηματικό Ανδρέα Λύκο.

• «Μυστηριομανία» και αστυνομική λογοτεχνία, με τη συγγραφέα-μέλος της ΕΛΣΑΛ και μεταδιδακτορική ερευνήτρια Μαίρη Μαργαρίτη.

Σάββατο 13 Απριλίου

Δημοσιογραφία / Λογοτεχνία τεκμηρίων / Αστυνομική λογοτεχνία

• Λογοτεχνία τεκμηρίων και ερευνητική δημοσιογραφία: Κοινοί τόποι και διαχωριστικές γραμμές, με τον πεζογράφο και μεταδιδακτορικό ερευνητή Κώστα Καβανόζη.

• Το ντοκουμέντο ως μυθοπλασία: Ελληνικά μυθιστορήματα βασισμένα σε αληθινά εγκλήματα, με τον συγγραφέα-μέλος της ΕΛΣΑΛ και δημοσιογράφο Γιάννη Ράγκο.

Τον συντονισμό των εκδηλώσεων θα κάνει η φιλόλογος και συντονίστρια της Λέσχης Φιλαναγνωσίας Κομοτηνής, Ρένα Σαμαρά-Μάινα.

Print