Σεμινάριο Παντείου Πανεπιστημίου – ΕΛΣΑΛ [6]: Αναπαραστάσεις του εγκλήματος

Written on . Posted in Τα νέα μας

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 18.00-20.00, Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Ειδική εκδήλωση με θέμα «Αναπαραστάσεις του εγκλήματος στην εικονική τέχνη» διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ι' Κύκλου του Σεμιναρίου «Έγκλημα και Κινηματογράφος» με τίτλο «Παράγοντες Εγκληματογένεσης», που διοργανώνει το Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας (ΕΑστΕ) του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Επιστήμης Δεδομένων του Πανεπιστημίου Πατρών και την ΕΛΣΑΛ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 από τις 18:00 έως τις 20.00 στην αίθουσα Α της Ταινιοθήκης της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός, Αθήνα).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

ΠΡΟΒΟΛΗ

«Ήρωες και αντιήρωες»: Άρης Λυχναράς, Σκηνοθέτης, Καθηγητής Σκηνοθεσίας και Φωτογραφίας.

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

«Η τέχνη του αιματηρού θεάματος»: Γιάννης Πανούσης, Ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας, Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Ε.Κ.Π.Α.

«Η εικόνα του εγκληματία και του υποκόσμου σε δύο χαρακτηριστικές ελληνικές ταινίες:" Κοινωνική Σαπίλα" και "Δράκος"»: Μαρία Κομνηνού, Ομότιμη Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας και Πολιτικής Επικοινωνίας, Ε.Κ.Π.Α, Πρόεδρος του Δ.Σ της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

«Τέχνη και κοινωνική πραγματικότητα»: Άννα Λυδάκη, Ομότιμη Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο.

«Αστυνομική λογοτεχνία/αφήγηση: Η δολοφονία ως μία εκ των καλών τεχνών»: Γιάννης Ράγκος, Δημοσιογράφος - Συγγραφέας, μέλος της Γραμματείας της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ).

«Το Σεμινάριο ‘Έγκλημα και κινηματογράφος’ ως σημείο συνάντησης της Εγκληματολογίας με την Τέχνη», Χριστίνα Ζαραφωνίτου, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Διευθύντρια Π.Μ.Σ. «Εγκληματολογία» & Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Λίνα Παπαδάκη Δημοσιογράφος, Σύμβουλος του Προέδρου της ΕΡΤ.

Για την είσοδο του κοινού απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης.

Ώρα προσέλευσης: 17.30-17.50.

Print