Μαργαρίτης Κυριάκος : «Ρέκβιεμ για τους απόντες» Ψυχογιός 2009

Posted in Βιβλιογραφία 2009

►Κυριάκος Μαργαρίτης: «Ρέκβιεμ για τους απόντες» Ψυχογιός 2009

Βιογραφικό Ο Κυριάκος Μαργαρίτης  γεννήθηκε στην Κύπρο το 1982. Είναι πτυχιούχος κλασικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η συλλογή διηγημάτων του με τίτλο Μικροί Ερωτικοί Θρήνοι απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Νέου Λογοτέχνη για το 2002 στην Κύπρο. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν επτά μυθιστορήματά του για παιδιά και νέους, τα οποία έχουν τιμηθεί με ποικίλα βραβεία.

Το Ρέκβιεμ για τους Απόντες είναι το πρώτο του μυθιστόρημα για ενηλίκους που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Για μια απευθείας επικοινωνία με το συγγραφέα μπορείτε να επισκεφθείτε το προσωπικό του ιστολόγιο (blog). 

Περίληψη βιβλίου Ύστερα από έξι χρόνια στο εξωτερικό, ο Αρσένιος Θησέας επιστρέφει στην Κύπρο και ανοίγει το Ειδικό Γραφείο Ερευνών. Πρόκειται για μια όντως ειδική μορφή εργασίας, αντικείμενο της οποίας είναι να ερμηνεύει το θάνατο. Οι δύο πρώτες υποθέσεις προκύπτουν σχεδόν ταυτόχρονα. Η Τουρκοκύπρια Σελιχέ Ερκίν έρχεται από την Αγγλία για να αναζητήσει το μεταθανάτιο πεπρωμένο του παππού της, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1962 στη Λευκωσία. Παράλληλα, ο Θεόφιλος-Ζακχαίος Ανδρεάδης, έχοντας μόλις αποκεφαλίσει τη μητέρα του, ζητά από τον Αρσένιο να του πει για ποιο λόγο πέθανε η ηλικιωμένη γυναίκα. Ο Αρσένιος Θησέας μεσολαβεί ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο και επιστρέφει στη δεκαετία του '60, την πιο σκοτεινή της κυπριακής ιστορίας. Καθώς ερευνά τις πολιτικές συνωμοσίες του παρελθόντος και τα παιχνίδια των μυστικών υπηρεσιών, βρίσκεται αντιμέτωπος με τους βρικόλακες της Ιστορίας που στοιχειώνουν ακόμα τη ζωή στο νησί και επιδιώκει τη δικαίωση των νεκρών συγγενών των πελατών του - τη δικαίωση του ίδιου του θανάτου, υπό τους ήχους ενός επίμονου ρέκβιεμ.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

Print