Μπίχτας Προκόπης : «Ο Πέτρος στην αυλή των θαυμάτων», Οδυσσέας 2000

Posted in Βιβλιογραφία 2000

Προκόπης Μπίχτας: «Ο Πέτρος στην αυλή των θαυμάτων», Οδυσσέας 2000 

Βιογραφικό Ο Προκόπης Μπίχτας γεννήθηκε την 1η Απριλίου 1960. Ο Γελωτοποιός είναι το δεύτερο βιβλίο του. Το πρώτο (Ο Πέτρος στην αυλή των θαυμάτων) κυκλοφορεί επίσης από τις εκδόσεις Οδυσσέας.

Περίληψη βιβλίου Ο Πέτρος Κριεζιώτης είναι ένας νέος άνθρωπος με πολλές αρετές. Έξυπνος, καλλιεργημένος, συναισθηματικός, εύθυμος, ειλικρινής.

Είναι παντρεμένος με μια όμορφη, αξιόλογη γυναίκα κι έχουν ένα χαριτωμένο παιδί. Του αρέσει να απαγγέλλει ποιήματα και να κάνει μικρές, καλόγουστες φάρσες. Είναι χαριτωμένος και συμπαθητικός και αυτό είναι που ξέρουν όλοι.

 Όταν όμως μια παλιά του φίλη, η Έφη Αλεξοπούλου, δολοφονείται κι αυτός προσπαθεί να βρει τα αίτια της δολοφονίας της, βρίσκεται μπροστά σε μια σκοτεινή υπόθεση που ξεπερνάει τα όρια ενός συνηθισμένου εγκλήματος. 

Η μόνη λύση για να σώσει τη δική του ζωή και τη ζωή άλλων αθώων είναι να φθάσει στα άκρα για να νικήσει έναν αντίπαλο που βρίσκεται συνεχώς ένα βήμα μπροστά.

 Δεν είναι πια ο χαριτωμένος άνθρωπος, είναι ένα παγιδευμένο θηρίο. Διωκόμενος και διώκτης, καταστρέφει, καίει και σκοτώνει γνωρίζοντας ότι ακόμα κι αν βγει νικητής από αυτή τη σύγκρουση οι απώλειες θα είναι τραγικά οδυνηρές.

Print