Παυλίδης Γιώργος : «Η δέκατη φωτογραφία», Ψυχογιός 2007
►Γιώργος Παυλίδης: «Η δέκατη φωτογραφία», Ψυχογιός 2007
Βιογραφικό O Γιώργος Α. Παυλίδης γεννήθηκε το 1947. Σπούδασε φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακά στην επιχειρησιακή έρευνα και σε θέματα σχετικά με την ανάλυση και τον προγραμματισμό μηχανογραφικών εφαρμογών. Εργάσθηκε στη ΔΕΗ σε διάφορες θέσεις, κυρίως στη Διεύθυνση Πληροφορικής ως προγραμματιστής και αργότερα ως αναλυτής επιστημονικών εφαρμογών. Από μικρό του άρεσε να γράφει διηγήματα, μυθιστορήματα και ποίηση.
Τον γοήτευε το να αδειάζει τις σκέψεις του, τους φόβους του και τις ελπίδες του σε ένα χαρτί, να πλάθει την δική του πραγματικότητα ή τους δικούς του κόσμους στα παραμύθια που αργότερα έφτιαχνε για να λέει στα παιδιά του. Ευθυμογραφήματά του σχετικά με το σκάκι και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές έχουν δημοσιευθεί πριν από χρόνια σε διάφορα έντυπα. Επίσης έχουν δημοσιευθεί άρθρα του σχετικά με διάφορα επιστημονικά θέματα υπό εκλαϊκευμένη μορφή στο μηνιαίο περιοδικό "Περισκόπιο της Επιστήμης". "Η δέκατη φωτογραφία" είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.
Περίληψη βιβλίου Μάιος 2004. Η Αθήνα ετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο ανακριτής Γιάννης Δεμερτζής αρχίζει να λάμβάνει περίεργα γράμματα στον υπολογιστή του. Κάθε γράμμα περιέχει μία φωτογραφία, έναν αριθμό και το μήνυμα "Όταν καταλάβεις θα είναι αργά". Στην αρχή δε δίνει σημασία. Τα γράμματα όμως συνεχίζουν να έρχονται, με διαφορετική φωτογραφία και αριθμό κάθε φορά αλλά με το ίδιο απειλητικό μήνυμα. Τι κοινό μπορεί να έχει ένα ολυμπιακό στάδιο με ένα πλοιάριο των Βίκινγκ; Ένα καζίνο με τη Δίκη της Νυρεμβέργης; Ένα ποταμόπλοιο στον αμερικανικό Νότο με ένα δρόμο σε μία ευρωπαϊκή πόλη; Και πως συσχετίζεται μια παλιά ταινία γουέστερν του Κλιντ Ήστγουντ με όλα αυτά; Με τη βοήθεια ενός παιδικού του φίλου, αξιωματικού στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ο Γιάννης προσπαθεί να ξεδιαλύνει το μυστήριο. Μόλις έρχεται αντιμέτωπος με τη λύση, νιώθει να του κόβεται η ανάσα. Ρίχνεται σε μίαν απεγνωσμένη κούρσα κόντρα στο χρόνο για να προλάβει να δώσει τέλος στον εφιάλτη προτού έρθει στον υπολογιστή του η δέκατη και μοιραία φωτογραφία, προτού να είναι πράγματι αργά…
Για αναλυτικότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.