Ηλιανός Ορέστης : «Η έκρηξη», Εντός 1999

Written on . Posted in Βιβλιογραφία 1999

Ορέστης Ηλιανός: «Η έκρηξη», Εντός 1999 

Βιογραφικό Ο Ορέστης Ηλιανός γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Γενεύης. Έζησε 25 χρόνια στην Ελβετία, στη Γενεύη και στη Λωζάννη, όπου εργάστηκε ως μουσικός και στη συνέχεια ως παιδαγωγός για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η πρώτη του παρουσία στα γράμματα ήταν μέσα από τις σελίδες του δίγλωσσου περιοδικού "Η ΗΧΩ", που εκδιδόταν στα πλαίσια της Ελληνικής Εστίας Λωζάννης.

Ακολούθως άρχισε να συνεργάζεται με διάφορα άλλα περιοδικά και εφημερίδες των Ελλήνων της Ελβετίας. Έκανε επίσης αρκετές ομιλίες στα ελληνικά, στα γαλλικά και στα γερμανικά σε όλη την Ελβετία πάνω σε λογοτεχνικά, ιστορικά και φιλοσοφικά θέματα.

Στην Ελλάδα έχει δημοσιεύσει δεκάδες ανταποκρίσεις, ρεπορτάζ, αφηγήματα και άρθρα λογοτεχνικού, ιστορικού, επιστημονικού και πολιτικού περιεχομένου σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά της Αθήνας, όπως η "Καθημερινή", ο "Ριζοσπάστης", η "Φωνή των Αποδήμων", το "Διαβάζω", η "Λέξη", η "Καταγγελία", η "Πνευματική Καλλιέργεια", το "Τρίπτυχο", η "Νέα Οικoλογία", κ.ά. Είναι μέλος της Societe΄ Suisse des Ecrivaines et Ecrivains (Ελβετική Εταιρεία Λογοτεχνιδών και Λογοτεχνών). Χρημάτισε επίσης επί τετραετία Πρόεδρος του ελβετικού Τμήματος της Εταιρείας Φίλων του Νίκου Καζαντζάκη.

Εργογραφία: "Ορθογένεση, η άνοδος του ανθρώπινου πνεύματος", Μυθιστόρημα, 1987. "Η αυθεντική ιστορία του H.S.", Νουβέλλες, 1989. "Τα παιδιά του Μεγαλέξανδρου", Οδοιπορικό, 1990. "Απόψεις για το παρόν και το παρελθόν των Ελλήνων", Μελέτη, Αθήνα 1991. "Ισόβιος κάθειρξις", Διηγήματα, 1991. "Το μυστικό της αθανασίας", Αφηγήματα, 1995. 

Περίληψη βιβλίου Ένας δημοσιογράφος εισχωρεί στους κόλπους μιας παραθρησκευτικής οργάνωσης με σκοπό να αποκαλύψει την ταυτότητα των ανώνυμων χρηματοδοτών της. Αντί γι’ αυτό, όμως, στη διάρκεια της έρευνάς του, ανακαλύπτει την ύπαρξη ενός μυστηριώδους δικτύου διαπλεκόμενων συμφερόντων, του οποίου τη δράση καταγγέλλει σε ένα ρεπορτάζ-σοκ. Το ρεπορτάζ του, όμως, προσκρούει σ’ έναν τοίχο άρνησης από μέρους των Μέσων Ενημέρωσης. Κάθε προσπάθεια του δημοσιογράφου να σπάσει το φράγμα της σιωπής που του έχει επιβληθεί αποβαίνει άκαρπη, ενώ κάθε μέρα που περνά ο κλοιός γύρω του στενεύει. Ώσπου μια απρόσμενη συνάντηση του δίνει το κλειδί του μυστηρίου.

Ένα πολιτικό θρίλερ που οδηγεί τον αναγνώστη στους σκοτεινούς δαιδάλους των διεθνών κέντρων εξουσίας. Ένα βιβλίο που ξαναθέτει ερωτήματα για τις θεμελιώδεις αξίες των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών και της ανθρώπινης πορείας μέσα στην Ιστορία.

Το εξαιρετικό μυθιστόρημα του Ορέστη Ηλιανού «Η Έκρηξη» μπορείτε να το προμηθευτείτε από όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία και τις εκδόσεις «ΕΝΤΟΣ».

Απόσπασμα 

«Σώπασε. Γύρισε αργά το κεφάλι του προς το μέρος του συντρόφου του. Η έκφραση του βλέμματός του έκανε τον Ιλίς να ανατριχιάσει. “Δεν υπάρχει τίποτα, Έφρον”, είπε. “Δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, Κράτος δικαίου είναι μόνο λόγια, λέξεις βαρύγδουπες χωρίς περιεχόμενο. Οι άνθρωποι που κυβερνούν σήμερα τις τύχες του πλανήτη δεν έχουν μήτε πατρίδα μήτε θρησκεία μήτε νόμους μήτε ηθικούς φραγμούς. Το μοναδικό ιδανικό τους είναι η με κάθε θυσία διατήρηση και ενδυνάμωση της ηγεμονικής τους θέσης. Μα και αυτοί ακόμα οι εξουσιαστές της οικουμένης δεν είναι τίποτα περισσότερο από τα εξαρτήματα ενός τερατώδους, άλογου μηχανισμού, που με κέντρο τις μεγάλες μητροπόλεις απλώνει τα πλοκάμιά του ως τις εσχατιές της υδρογείου κι απομυζά τις ζωτικές δυνάμεις της ανθρωπότητας προς δικό του αποκλειστικά όφελος. Σαν ένα τεράστιο καρκίνωμα που ζει και αναπτύσσεται σε βάρος ενός ζώντος οργανισμού, ώσπου να τον εξαντλήσει ολοκληρωτικά και να τον οδηγήσει στο θάνατο».

Print