Αριστείδης Πάρις : «Η μπαλάντα του λύκου», Λιβάνης 1996

Written on . Posted in Βιβλιογραφία 1996

Πάρις Αριστείδης: «Η μπαλάντα του λύκου», Λιβάνης 1996

Βιογραφικό Ο Πάρις Αριστείδης γεννήθηκε τον Φλεβάρη του 1958 στην Κύπρο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στην Αθήνα και το Παρίσι.

Η Μπαλάντα του λύκου είναι το τρίτο μυθιστόρημά του, με ήρωα τον ντετέκτιβ Χρυσόστομο Ζάρα. Αλλα έργα του: Τυμβωρύχος, ποιήματα, εκδ. «Θεμέλιο»,

Κύπρος 1984, Η Αγάπη της Γάτας, μυθιστόρημα, εκδ. «Νέα Σύνορα» - Α. Α. Λιβάνη, Αθήνα 1988· Η Σπασμένη Κούκλα, μυθιστόρημα, εκδ. «Νέα Σύνορα» - Α. Α. Λιβάνη, Αθήνα 1990.

Διηγήματά του δημοσιεύτηκαν στα περιοδικά Max και Playboy. Η Αγάπη της Γάτας μεταφέρθηκε σε τηλεοπτική σειρά στο Mega Channel με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Βογιατζή και τη Βάνα Μπάρμπα. Έγγραψε σενάρια για τον ΑΝΤ-1 στις σειρές Ανατομία ενός Εγκλήματος και Οι Δρόμοι της Πόλης.

Περίληψη βιβλίου 'Ηταν αργά μέσα στη νύχτα, όταν ο ντετέκτιβ Χρυσόστομος Ζάρας, καθισμένος στο γραφείο του, ήρθε αντιμέτωπος με το θάνατο και τα γεμάτα μυστήριο μάτια της, που σημάδευαν σταθερά το στόχο τους.

Μετά από ένα ανελέητο κυνηγητό, μια σειρά από περιπέτειες και επικίνδυνες δοσοληψίες με τον κόσμο της νύχτας, το υποψήφιο θύμα συναντά τον θύτη, εκείνη που ήρθε για να κόψει το νήμα της ζωής του και να χαθεί ξαφνικά όπως εμφανίστηκε...

Print