Κούρτοβικ Δημοσθένης : «Το ελληνικό φθινόπωρο της Έβα - Ανίτα Μπένγκτσον» (μυθιστόρημα με αστυνομική υφή), Εστία 1987

Written on . Posted in Βιβλιογραφία 1987

 

Δημοσθένης Κούρτοβικ: «Το ελληνικό φθινόπωρο της Έβα - Ανίτα Μπένγκτσον» (μυθιστόρημα με αστυνομική υφή), Εστία 1987 Βιογραφικό Ο Δημοσθένης Κούρτοβικ γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα. Σπούδασε βιολογία στην Αθήνα και στη Στουτγάρδη, έκανε το διδακτορικό του στην Πολωνία με θέμα την εξέλιξη της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης το ίδιο αντικείμενο, καθώς και το θέμα της σεξουαλικότητας στην τέχνη.

Έχει δημοσιεύσει ως τώρα 16 βιβλία (μυθιστορήματα, συλλογές διηγημάτων, δοκίμια, αφορισμούς, κ.ά.) και έχει μεταφράσει πολύ περισσότερα, από οκτώ γλώσσες. Σήμερα εργάζεται ως κριτικός λογοτεχνίας στην εφημερίδα "Τα Νέα".

 Περίληψη βιβλίου H Έβα-Aνίτα Mπένγκστον, 34 ετών, Σουηδέζα υπήκοος, δημοσιογράφος, μόνιμη ανταποκρίτρια της εφημερίδας Dagens Nyheter στην Aθήνα, από μια φωτογραφία που τυχαία βρίσκεται στα χέρια της αναμιγνύεται στην υπόθεση της εξαφάνισης του Xρήστου Δεϊμέζη. H Έβα-Aνίτα θα θελήσει να εξιχνιάσει το μυστήριο της εξαφάνισης, για να εμπλακεί σε μια περιπέτεια όπου τα όρια ανάμεσα στην αλήθεια και την αληθοφάνεια, στην πραγματικότητα και τα είδωλά της διαρκώς μετατοπίζονται και όπου τα ντοκουμέντα χάνουν την αξία τους.

Print