Πανούσης Γιάννης: Τρία σχεδιάσματα / ιδέες αστυνομικών ιστοριών για νέους αστυνομικούς συγγραφείς

Written on . Posted in Διηγήματα

1. Το μήνυμα ήταν σαφές:

«Κατά τη διάρκεια του ντέρμπυ θα σκοτώσω τον φίλο μου γιατί είναι φανατικός οπαδός της αντίπαλης ομάδας».

Το κανάλι που έλαβε το μήνυμα ειδοποίησε αμέσως το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου θα διεξαγόταν ο αγώνας και οι αστυνομικοί, άλλοι με πολιτικά κι άλλοι ένστολοι, περιπολούσαν και έλεγχαν τα πάντα και τους πάντες.

Ουδείς σκέφτηκε ότι ο δολοφόνος θα σκότωνε το φίλο του στο σπίτι του, όπου τον είχε καλέσει να δούνε μαζί το ματς.

2. Το μήνυμα ήταν σαφές:

«Το βράδυ θα σκοτώσω τη γυναίκα μου γιατί με απατάει».

Είχε και υπογραφή: Αριστείδης Γεωργαντόπουλος.

Στο αστυνομικό τμήμα, μόλις διάβασαν το μέιλ, κινητοποιήθηκαν, ειδοποιήθηκαν όλες οι περιπολίες, καθώς και οι συγγενείς και φίλοι του γνωστού, σε όλους τους κατοίκους της περιοχής, ζεύγους Γεωργαντόπουλου, ώστε να προληφθεί η οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια.

Ουδείς σκέφτηκε ότι ο Αριστείδης Γεωργαντόπουλος ήταν δίγαμος και θα δολοφονούσε την άλλη σύζυγό του, με την οποία διέμενε κάπου αλλού.

3. Το μήνυμα ήταν σαφές:

«Ο Δήμαρχος σήμερα θα πεθάνει την ώρα της συνεδρίασης, γιατί μας πρόδωσε».

Με το που πήρε την ανώνυμη επιστολή ο Αντιδήμαρχος, ειδοποίησε το Δήμαρχο, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, την ασφάλεια του δημαρχείου και βέβαια την Αστυνομία, η οποία περικύκλωσε το κτήριο κι έλεγχε όποιον προσερχόταν κι όποιον διερχόταν.

Ουδείς σκέφτηκε ότι «Δήμαρχος» ήταν το παρατσούκλι του νυν Προέδρου της τοπικής ομάδας και πρώην δημοτικού συμβούλου, ο οποίος πυροβολήθηκε την ώρα που κατέθετε σε συνεδρίαση της Επιτροπής κατά της Διαφθοράς.

Tags: Γιάννης Πανούσης

Print