Ο Γκράουτσο Μαρξ ντετέκτιβ

Συντάχθηκε στις .

O Ron Coulart που πέθανε πολύ πρόσφατα (1933 – 2022), ιστορικός της λαϊκής κουλτούρας και συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας, αστυνομικών ιστοριών και σεναρίων για ήρωες των Marvel Comics, έγραψε έξι αστυνομικά μυθιστορήματα με ήρωα τον διάσημο κωμικό κινηματογράφου της δεκαετίας του 1930, Γκράουτσο Μαρξ σε ρόλο ντετέκτιβ, σε εγκλήματα που πραγματοποιούνται στη διάρκεια ραδιοφωνικών εκπομπών, θεατρικών παραστάσεων, γυρισμάτων κλπ.

Groucho Marx, Master Detective (1998): Για να έχει δουλειά μεταξύ των γυρισμάτων δύο ταινιών, ο Γκράουτσο Μαρξ δέχεται να παίξει σε μια ραδιοφωνική σειρά το 1937. Πριν ακόμα βγει στον αέρα το πρώτο επεισόδιο, η όμορφη συμπρωταγωνίστριά του βρίσκεται νεκρή. Ο Γκράουτσο πείθει τον Φρανκ Ντένμπυ, πρώην αστυνομικό ρεπόρτερ και σημερινό σεναριογράφο των ραδιοφωνικών του εκπομπών, να τον βοηθήσει να βρει τον ένοχο.

Groucho Marx, Private Eye (1999): Με τη βοήθεια του Φρανκ Ντένμπυ ο Γκράουτσο ελπίζει να αποδείξει πως μια διαταραγμένη ηθοποιός δεν είναι ένοχη της δολοφονίας ενός πλαστικού χειρούργου του Μπέρβελυ Χιλλς.

Elementary, My Dear Groucho (1999): Όταν ανακαλύπτεται ένα πτώμα στο διαμέρισμα του Χολμς στη 221Β Μπέηκερ Στρητ, στο σκηνικό του πλατό των Στούντιο Μαμούθ, ο Γκράουτσο με τον Φρανκ Ντένμπυ αρχίζουν τις έρευνες.

Groucho Marx and the Broadway Murders (2001): Όταν ο Γκράουτσο Μαρξ και ο Φρανκ Ντένμπυ αποκτούν τη φήμη επιδέξιων ντετέκτιβ, θέλουν να ξεφύγουν από τον καινούργιο τους ρόλο. Ο Γκράουτσο συμφωνεί να παίξει σ’ ένα θεατρικό έργο στο Μπρόντγουεη και ο Φρανκ συνοδεύει τη γυναίκα του σ’ ένα επαγγελματικό ταξίδι. Όταν ο Γκράουτσο μαθαίνει ότι ο Φρανκ και η Τζέην πηγαίνουν στη Νέα Υόρκη με τραίνο, αποφασίζει να ταξιδέψει μαζί τους. Όμως, διασχίζοντας τη χώρα, ο φόνος και το έγκλημα θα τους ακολουθούν.

Groucho Marx, Secret Agent (2002): Στο Χόλλυγουντ του 1939, ο Γκράουτσο και ο Ντένμπυ ερευνούν το θάνατο ενός Άγγλου σκηνοθέτη, που πεθαίνει σ’ ένα πάρτυ μεταμφιεσμένων, όταν κάποιος ντυμένος Χάρος του ψιθυρίζει κάτι στ’ αυτί. Παραμονές του πολέμου, όλα αποκτούν ένα άρωμα κατασκοπίας.

Groucho Marx, King of the Jungle (2005): Όταν ο Ντένμπυ και ο Γκράουτσο φθάνουν στα γυρίσματα μιας ταινίας απομίμησης του Ταρζάν, για να κάνει ο Γκράουτσο ένα από τα γνωστά του νούμερα, βρίσκουν τον πρωταγωνιστή δολοφονημένο. Η γυναίκα του Φρανκ περιμένει παιδί και η ομάδα των δύο ντετέκτιβ της έχει υποσχεθεί ότι θα απόσχει από νέες περιπέτειες. Όμως, όταν μια νεαρή κασκαντέρ που έχει εξαφανιστεί, κατηγορείται για το φόνο, η Τζέην επιμένει ο Ντένμπυ και ο Γκράουτσο να αναλάβουν την υπόθεση και να καθαρίσουν το όνομά της.

Εκτύπωση