Παπαδοπούλου Βάσω

Γιατί γράφω;

Γράφω επειδή θέλω να ζω πολλές και διαφορετικές ζωές. Θέλω να μπαίνω σε διάφορα και διαφορετικά μυαλά, να υποδύομαι ρόλους, να κάνω πράγματα που είναι έξω από τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής μου.

Διαβάζω και γράφω διαφορετικά είδη, όλα όμως έχουν μέσα τους το όραμα του ταξιδευτή, το όνειρο του ονειροπόλου, την έκπληξη της διαδρομής.

Γράφω αστυνομικά επειδή θέλω να είμαι ταυτόχρονα ο θύτης και το θύμα. Προσποιούμενη τον θύτη, το θύμα, τους ερευνητές, τους μάρτυρες αλλάζω θέσεις και διαθέσεις. Ανακαλύπτω λόγους και αιτίες παραβατικών συμπεριφορών. Χώνομαι σε ιστορικές περιόδους και δημιουργώ κενά για να τα εκμεταλλεύομαι στις αφηγήσεις μου. Μετράω, δρόμους, βήματα, δευτερόλεπτα και ώρες για να δώσω αληθοφάνεια στην φαντασία μου. Παρακολουθώ – παρατηρώ τους ανθρώπους γύρω μου, ‘κρυφακούω’ τις κουβέντες τους και δανείζομαι στοιχεία από τον τρόπο που ντύνονται, περπατάνε, μιλάνε, γελάνε για να ντύσω με αυτά τους ήρωές μου.

Γράφω αστυνομικά επειδή θέλω να αποδίδεται η δικαιοσύνη. Θέλω να βλέπω τον θύτη να τιμωρείται. Η τιμωρία δεν περνάει πάντα μέσα από τα δικαστήρια, μπορεί να είναι ηθική ή ακόμα και αυτοτιμωρία. Πάντως η κάθαρση θα έρθει σε σύντομο χρονικό διάστημα μακριά από αναβολές ακροάσεων ή τερτίπια δικηγόρων.

Αγαπώ την έρευνα που πρέπει να γίνει για κάθε ιστορία και την γνώση που φέρνει μαζί της. Ιδού κάποιοι από τους λόγους που γράφω.

Ποια είναι η Βάσω Παπαδοπούλου

Ετικέτες: Βάσω Παπαδοπούλου

Εκτύπωση