Εκδήλωση – αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρή

Συντάχθηκε στις .

Μεγάλη εκδήλωση-αφιέρωμα στον εισηγητή της αστυνομικής λογοτεχνίας στην Ελλάδα Γιάννη Μαρή (φιλολογικό ψευδώνυμο του δημοσιογράφου Γιάννη Τσιριμώκου, 1916-1979) διοργανώνει η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.) την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).  Στην εκδήλωση θα παραυρεθεί και θα την προλογίσει ο γιος του συγγραφέα, Άγγελος Τσιριμώκος.

 

Για το έργο και την προσωπικότητα του Γ. Μαρή θα μιλήσουν οι συγγραφείς

-Ανδρέας Αποστολίδης: «Ο συγγραφικός κόσμος του Γιάννη Μαρή»

-Άλκη Ζέη: «Ο φίλος μου Γιάννης Μαρής»

-Πέτρος Μάρκαρης: «Η Αθήνα ‘εντός των τειχών’ στο έργο του Γιάννη Μαρή»

-Φίλιππος Φιλίππου: «Ο Γιάννης Μαρής και η ελληνική αστυνομική λογοτεχνία»

-και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Παναγιωτάτος: «Τα ‘αστυνομικά’ του Γιάννη Μαρή στον κινηματογράφο και την τηλεόραση».

Θα συντονίσει ο συγγραφέας Κώστας Καλφόπουλος,

Σύντομες παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Α. Λεονταρίτης, συνεργάτης και «μαθητής» του Γ. Μαρή, καθώς και ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Απόστολος Δοξιάδης.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται αφιερωματική εκδήλωση (hommage) για τον Γ. Μαρή και έτσι το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει σε βάθος σημαίνουσες πτυχές και άγνωστα στοιχεία για τον δημιουργό του θρυλικού αστυνόμου Μπέκα. Παράλληλα, η βιογραφία, η εργογραφία και η φιλμογραφία του περιλαμβάνονται στο αναλυτικό πρόγραμμα που θα διανέμεται στην εκδήλωση.

Μετά τις εισηγήσεις, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Η εκδήλωση θα διαρκέσει από τις 18:00-21:00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Εκτύπωση