Festival Paris Noir 2011

Συντάχθηκε στις .

Για δεύτερη χρονιά διοργανώνεται φέτος το Φεστιβάλ Paris Noir, στις 22 και 23 Οκτώβρη στο Παρίσι. Πρόκειται για μια πανευρωπαϊκή συνάντηση, αφιερωμένη στην αστυνομική λογοτεχνία και στις ταινίες νουάρ, με παράλληλο αφιέρωμα σε σχετικά κόμιξ. Η χώρα που τιμάται στο φετεινό φεστιβάλ είναι η Ιταλία και επίτιμος καλεσμένος ο συγγραφέας FRANCESCO DE FILIPPO.

 

Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρξουν πολλές εκδηλώσεις, όπως προβολή νουάρ ταινιών, εκθέσεις, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, καλλιτεχνικά δρώμενα, παιδότοπος κ.λ.π. Επίσης θα απονεμηθούν βραβεία σε τρεις κατηγορίες: α) καλύτερου ευρωπαϊκού αστυνομικού μυθιστορήματος, β) καλύτερης ευρωπαϊκής νουάρ ταινίας, γ) καλύτερου ευρωπαϊκού νουάρ κόμικ.

Καλεσμένοι, να παραβρεθούν και να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, είναι συγγραφείς, σκηνοθέτες, κομίστες (σενάριο/εικοογράφηση) από όλη την Ευρώπη. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο δικός μας Φώντας Λάδης.

 

Φώντας Λάδης

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στους χώρους του Maison des Métallos (94 rue Jean-Pierre Timbaud, Paris 11) στις 22 και 23 Οκτώβρη, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Νίνα Κουλετάκη

Εκτύπωση