«Εικασία 3v+1»: Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Τεύκρου Μιχαηλίδη

Συντάχθηκε στις .

Κυκλοφορεί στις 6 Οκτωβρίου 2022 από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Τεύκρου Μιχαηλίδη «Εικασία 3ν+1», μια υπόθεση της υπαστυνόμου Όλγας Πετροπούλου.

Τον φώναζαν Κριστιάνο. Πίστευαν ότι μια μέρα θα γινόταν μεγάλος ποδοσφαιριστής. Προπονητές, παράγοντες, αθλητικογράφοι ήταν όλοι σύμφωνοι. Τους διέψευσε. Αντί για το Μπερναμπέου και το Μαρακανά έμπλεξε στα κυκλώματα της νύχτας. Κι ένα βράδυ, έξω από ένα φτωχικό διαμέρισμα της Κυψέλης, βρέθηκε να κολυμπά μέσα στο ίδιο του το αίμα. Η υπόθεση έδειχνε απλή, σχεδόν προφανής. Όμως η Όλγα Πετροπούλου, του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής, δεν εμπιστευόταν τα προφανή. Στα μάτια της οι εμπλεκόμενοι, μια στρίπερ-μαθηματικός, ένας ναρκομανής, πρώην Γκόλντεν Μπόι, κι ένας γραφικός άστεγος με πλατιά μόρφωση, συνέθεταν έναν γρίφο πολύ πιο περίπλοκο απ’ όσο φαίνονταν να πιστεύουν όλοι οι άλλοι· έναν γρίφο που από την πρώτη στιγμή φάνταζε να διαπερνά τα ευάλωτα, διαβρωμένα στεγανά της λαμπερής καθωσπρέπει κοινωνίας και του σκοτεινού υποκόσμου· έναν γρίφο που άκουγε στο κωδικό όνομα «εικασία 3ν+1». Ή μήπως σήμαινε απλώς τρεις νεκροί κι ύστερα άλλος ένας…

Παρουσίαση

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 20:30, στο café του βιβλιοπωλείου IANOS (Σταδίου 24).

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μένος Σακελλαρόπουλος.

Αποσπάσματα θα διαβάσουν η ηθοποιός, Μαρία Δαμασιώτη, και ο μεταφραστής, συγγραφέας και αφηγητής, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Διαβάστε ένα απόσπασμα, εδώ.

Περισσότερα για το βιβλίο, εδώ.

Ετικέτες: Τεύκρος Μιχαηλίδης

Εκτύπωση