Σεμινάριο Παντείου Πανεπιστημίου – ΕΛΣΑΛ [5]: Η εγκληματούσα γυναίκα

Συντάχθηκε στις .

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 19.00-21.00, αίθουσα Β5 (Πάντειο)

Συνεχίζεται την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου ο Ι' Κύκλος του Σεμιναρίου «Έγκλημα και Κινηματογράφος» με τίτλο «Παράγοντες Εγκληματογένεσης», με την Νίνα Κουλετάκη να παρουσιάζει το θέμα: «Η εγκληματούσα γυναίκα από την Αρχαιότητα έως τις μέρες μας». Το σεμινάριο διοργανώνει το Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας (ΕΑστΕ) του Παντείου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Επιστήμης Δεδομένων του Πανεπιστημίου Πατρών και την ΕΛΣΑΛ.

Στο ίδιο σεμινάριο, σχετική εισήγηση θα πραγματοποιήσει και η ψυχολόγος και συγγραφέας, Μαρία Φαφαλιού.

Η Ν. Κουλετάκη θα κάνει μια ιστορική αναδρομή στα εγκλήματα γυναικών απ' όλο τον κόσμο, με ταυτόχρονη παρακολούθηση τόσο της εξέλιξης του είδους του εγκλήματος όσο και των διαφοροποιήσεων στο ποινικό δίκαιο, αναφορικά με την τιμωρία των ενόχων. Οι υποθέσεις θα τοποθετηθούν στο κοινωνικό, πολιτικό και γεωγραφικό περιβάλλον, καθώς κάθε έγκλημα βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με αυτά και θα εξεταστεί η επίδραση των εγκλημάτων αυτών στην τέχνη και τη λαϊκή κουλτούρα (βιβλία, κινηματογραφικές ταινίες, ντοκιμαντέρ, τραγούδια, εικαστικά έργα κ.λπ.).  Το υλικό του σεμιναρίου προέρχεται από την έρευνα της συγγραφέως για το βιβλίο της "Φόνισσες".

Παράλληλα, θα προβληθούν αποσπάσματα ταινιών βασισμένων σε πραγματικά εγκλήματα, αποσπάσματα ντοκιμαντέρ και μουσικά έργα.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στην αίθουσα Β5 του Παντείου Πανεπιστημίου από τις 19.00 έως τις 21.00 και είναι ανοικτό σε όποιον/αν ενδιαφέρεται για τη συγκεκριμένη θεματική. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα πρέπει να προσέλθουν με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Εκτύπωση