Λευτέρη Μπούρου: «DRIFTER #2: Καρμανιόλα» - Καμιά ζώνη ασφαλείας δε θα σε σώσει

Συντάχθηκε στις .

Στα βιβλιοπωλεία βρίσκεται από σήμερα το αστυνομικό μυθιστόρημα του Λευτέρη Μπούρου «DRIFTER #2: Καρμανιόλα» (Εκδόσεις Bell), το δεύτερο βιβλίο της σειράς με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Στράτο, τον αντισυμβατικό ήρωα που γνωρίσαμε στο «Χέρι του Νεκρού».

Ένας συνταξιούχος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας εξαφανίζεται μυστηριωδώς, ένας απατεώνας με ευγενικές προθέσεις βρίσκει καταφύγιο σ’ ένα απομακρυσμένο χωριό και δύο πληρωμένοι θηρευτές παλεύουν με όλα τα μέσα για μια εξαναγκασμένη ομερτά.

Η αιματοχυσία μοιάζει αναπόφευκτη: οι εχθροπραξίες πληθαίνουν, η αδράνεια του Νόμου κάνει τη βία να κλιμακώνεται και, την ώρα που η διπλωματία φαντάζει ως η ύστατη πιθανότητα επιβίωσης, μια οδυνηρή εκτέλεση θα οπλίσει τα χέρια εκείνων που δεν έχουν πια να χάσουν τίποτα.

Τελικά, τι είναι στα αλήθεια το Drifter; Κάποιοι λένε ότι είναι ένα μπαρ στου Ζωγράφου, όπου μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε μια παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη. Άλλοι πάλι, λένε ότι το Drifter συμβολίζει την ιδιοσυγκρασία ενός άσκοπα περιφερόμενου ήρωα, που μπλέχτηκε άθελά του σε μια ιστορία πάνω από τις δυνάμεις του. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το Drifter, είναι η πιο πρωτότυπη crime fiction ιστορία που διάβασαν ποτέ.

Στο πρώτο βιβλίο της pulp noir σειράς, «DRIFTER #1: Το Χέρι του Νεκρού», γνωρίσαμε έναν από τους πιο αξιομνημόνευτους αφηγητές της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας. Τώρα, έφτασε η ώρα να μάθουμε τη συνέχεια της ιστορίας του Στράτου. Το δεύτερο βιβλίο της σειράς είναι μια καταιγιστική  ιστορία γεμάτη ύποπτες δολοφονίες, απρόοπτες συναντήσεις και μυστηριώδεις εξαφανίσεις. Ο Λευτέρης Μπούρος επιστρέφει στα BELL Best Seller με σκοπό να μην αφήσει τίποτα όρθιο πίσω του. Εξάλλου, πόσες πιθανότητες έχει κανείς να βγει ζωντανός από μια Καρμανιόλα; 

Απόσπασμα από το βιβλίο

Η καραμπίνα του σημάδευε κατευθείαν το στήθος μου.

«Ποιος είσαι;» είπε. «Ποιοι είναι αυτοί;»

Ήξερα ότι αν του έλεγα ψέματα θα πέθαινα μέσα σ’ εκείνο το σφαγείο. Το σώμα μου θα τυλιγόταν μέσα σε κάποια κουβέρτα και, πριν ακόμη ξημερώσει, θα βρισκόμουν θαμμένος ανάμεσα σε δύο ελαιόδεντρα με θέα το ποτάμι. Τα πάντα θα πήγαιναν στράφι· τα όνειρα, τα κλεμμένα χρήματα, η μεγάλη μου απόδραση· όλα καπνός, από ένα πάτημα της σκανδάλης του.

Τους είχα κοροϊδέψει.

«Με λένε Στράτο Μαύρο», είπα. «Τον περασμένο Αύγουστο, είπαν στις ειδήσεις ότι πέθανα».

Παρουσίαση

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 και ώρα 19:00 στον προαύλιο χώρο του Ομίλου Πνευματικών Αθλημάτων Χολαργού (ΟΠΑΧ Mind Games, Ευριπίδου 11 και Κεφαλληνίας).

Ο Λευτέρης Μπούρος θα συνομιλήσει για το βιβλίο του με τον συγγραφέα Γρηγόρη Αζαριάδη.

Για το βιβλίο, δείτε επίσης εδώ.

Εκτύπωση