«Latin Noir»: Πρεμιέρα για το νέο ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Αποστολίδη

Συντάχθηκε στις .

Στο 38ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαϊάμι (Miami Film Festival, 5-14 Μαρτίου 2021), ένα από τα καλύτερα του είδους του διεθνώς, κάνει πρεμιέρα αύριο Τετάρτη 10 Μαρτίου το νέο ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Αποστολίδη «Latin Noir».

Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στη Λατινική Αμερική μέσα από τα μάτια των αστυνομικών συγγραφέων της και εξετάζει την πρόσφατη ιστορία της σε σχέση με το αστυνομικό μυθιστόρημα (novela negra). Κατά μία έννοια, το Latin Noir κλείνει και αυτό έναν κύκλο της δικής του ιστορίας.

Παρουσιάζονται πέντε συγγραφείς από αντίστοιχες χώρες:

Το Miami Film Festival φιλοξενεί κάθε χρόνο δεκάδες διεθνείς ταινίες (ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας μεγάλου και μικρού μήκους), με έμφαση στο ισπανόφωνο σινεμά, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε καταξιωμένους αλλά και νέους κινηματογραφιστές να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο διεθνές κοινό και την πολυεθνική κοινότητα της πόλης. Στις σχεδόν τέσσερις δεκαετίες της διεξαγωγής του έχει παρουσιάσει ταινίες κορυφαίων σκηνοθετών, όπως μεταξύ άλλων, του Pedro Almodovar, του Abel Ferrara, του Spike Lee, του Andy Garcia, της Patricia Clarkson και πολλών ακόμα.  

Το επίσημο trailer του "Latin Noir"

Εκτύπωση