"Τοξικά μάτια" του Δημήτρη Σίμου: Μια (νέα) υπόθεση για τον αστυνόμο Καπετάνο

Συντάχθηκε στις .

Υπάρχει ένας ήρωας της σύγχρονης ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας που κατέκτησε από την πρώτη στιγμή αναγνώστες και κριτικούς και έγινε συνώνυμος με την άνθιση του νέου μεσογειακού νουάρ. Ο αστυνόμος Καπετάνος μας συστήθηκε στο πρώτο βιβλίο της σειράς Σκοτεινά Νερά, στα βραβευμένα Βατράχια, επέστρεψε στα Τυφλά Ψάρια (Εκδόσεις Bell) και τώρα μας καλεί στο πιο συναρπαστικό αναγνωστικό ταξίδι του καλοκαιριού, μέσα από την τρίτη υπόθεση που καλείται να διαλευκάνει, στα Τοξικά Μάτια.


Αυτή τη φορά, ο ήρωας του Δημήτρη Σίμου, «η ελληνική εκδοχή του επιθεωρητή Βαλάντερ», όπως τον χαρακτήρισε ο θρύλος της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας Πέτρος Μάρκαρης, μας καλεί να τον ακολουθήσουμε σε δύσκολα και επικίνδυνα μονοπάτια. Γιατί τα Σκοτεινά Νερά γίνονται επικίνδυνα, γίνονται τοξικά, και στο διάβα τους θα παρασύρουν πολλές ζωές. Την τελευταία λέξη, όμως, θα την έχει ο αστυνόμος Καπετάνος… 

Η νύχτα είναι ο εχθρός της.

Τα πιο βαθιά μέρη της ψυχής της δεν την αφήνουν να αναπνεύσει. Κάτω από τα κλειστά της βλέφαρα, ο κόσμος έχει αποκτήσει το πορτοκαλί χρώμα της φωτιάς, το κόκκινο του αίματος, το μαύρο του θανάτου. Στον αέρα πετάει ένα σμήνος από πουλιά, που ρίχνουν τις σκιές τους στα πόδια της. Κοράκια κρώζουν. Γυροφέρνουν τη σκελετωμένη μορφή στο χώμα. Κρυώνει. Προσπαθεί να ανάψει τον αναπτήρα. Είναι γυμνή. Δεν τα καταφέρνει. Τα πουλιά πετάνε χαμηλά, σχεδόν την αγγίζουν.

Ο αστυνόμος Καπετάνος αναλαμβάνει τη δυσκολότερη υπόθεση της καριέρας του. Η σορός του άντρα στο λόφο του Παλιού Γηροκομείου πυροδοτεί έναν κόσμο μυστικών που ξεκινά να φλέγεται στο δάσος γύρω από τη φάρμα του θύματος. Ο θάνατος υπάρχει στον αέρα, ζει μαζί με τους κατοίκους των χωριών. Παράνομα στοιχήματα, απόπειρες δολοφονίας, εργοστάσια χημικών και μία μόνο επιλογή. Για να νικήσει, πρέπει να ρισκάρει. Μόνος.

Μετά τα βραβευμένα bestsellers Τα Βατράχια και Τυφλά Ψάρια, ο Δημήτρης Σίμος επιστρέφει για τρίτη φορά σε Σκοτεινά Νερά, με τη νέα υπόθεση του αστυνόμου Καπετάνου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 και ώρα 19:00 στο Wine Bar Monk (Καρόρη 4, Αθήνα), στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας του βιβλιοπωλείου Monogram. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Κώστας Κυριακόπουλος

Εκτύπωση