Κυκλοφόρησαν τα «Ελληνικά εγκλήματα 5»

Συντάχθηκε στις .

Ο νέος συλλογικός τόμος της εμβληματικής σειράς για την ελληνική αστυνομική λογοτεχνία «Ελληνικά εγκλήματα 5» κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Είναι ένα βιβλίο για τους λάτρεις της περίτεχνης αστυνομικής αφήγησης και, κυρίως, για τους αναγνώστες που αναζητούν αμφιβολίες πίσω από κάθε εδραιωμένη βεβαιότητα.

Στο τόμο, που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του εμπνευστή της σειράς Ανταίου Χρυσοστομίδη (1952-2015), συμμετέχουν τα μέλη της ΕΛΣΑΛ Ανδρέας Αποστολίδης, Νεοκλής Γαλανόπουλος, Τιτίνα Δανέλλη, Βασίλης Δανέλλης, Κώστας Θ. Καλφόπουλος, Τεύκρος Μιχαηλίδης, Κώστας Μουζουράκης, Γιάννης Ράγκος και Φίλιππος Φιλίππου και ακόμα οι συγγραφείς Θάνος Δράγουμης, Αθηνά Κακούρη (ιδρυτικό μέλος της ΕΛΣΑΛ), Ιερώνυμος Λύκαρης, Πέτρος Μάρκαρης, Χίλντα Παπαδημητρίου και Μαρλένα Πολιτοπούλου.

Ο Ανδρέας Αποστολίδης ανιχνεύει την ενύπνια ζωή ενός περίεργου προσώπου, από το τέλος του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου μέχρι τους Ολυμπιακούς του 2004. Ο Νεοκλής Γαλανόπουλος συστήνει έναν νεόκοπο συγγραφέα στον «πατριάρχη» της αστυνομικής λογοτεχνίας. Η Τιτίνα Δανέλλη διερευνά ένα δυστύχημα στο σπίτι ενός μεγαλοδικηγόρου τον Ιούλιο του 1965. Ο Βασίλης Δανέλλης παρακολουθεί μια γυναίκα να αφηγείται την ιστορία του έρωτά της υπό τη μελωδία του «Μπανγκ Μπανγκ». Ο Θάνος Δραγούμης εισβάλλει στα άδυτα ενός γραφείου ιδιωτικών ερευνών στο κέντρο της Αθήνας, ενώ απ’ έξω μαίνονται οι κοινωνικές συγκρούσεις. Η Αθηνά Κακούρη ανακαλύπτει τρεις δολοφονημένους στους πρόποδες της καμένης Πάρνηθας. Ο Κώστας Θ. Καλφόπουλος φέρνει στο φως τον παράφορο έρωτα ενός μάστορα εργαστηρίου ταξιμέτρων. Ο Ιερώνυμος Λύκαρης ταξιδεύει από την αυστραλιανή έρημο στο Βαλπαραΐζο της Χιλής, όπου τον περιμένει μια τεράστια έκπληξη. Ο Πέτρος Μάρκαρης περιδιαβάζει στα υπόστεγα των αστέγων και των επαιτών στην Αθήνα της κρίσης. Ο Τεύκρος Μιχαηλίδης συνδέει τον θάνατο του δημοφιλέστερου Έλληνα ποδοσφαιριστή με τα μυστήρια των δίδυμων πρώτων αριθμών. Ο Κώστας Μουζουράκης ανεβαίνει στο όρος Όθρυς για να εξιχνιάσει τη δολοφονία ενός ογδοντάχρονου. Η Χίλντα Παπαδημητρίου μετρά αντίστροφα τις αγωνιώδεις ώρες πριν από τη μυστική συναυλία του Μπρους Σπρίνγκστιν στην Αθήνα. Η Μαρλένα Πολιτοπούλου επιχειρεί να λύσει το αίνιγμα ενός πολύ παράξενου τροχαίου. Ο Γιάννης Ράγκος αφηγείται έναν έρωτα μέχρι θανάτου. Ο Φίλιππος Φιλίππου γράφει για τον φόνο ενός άντρα στις τουαλέτες του Ινστιτούτου Γκαίτε.

Τον τόμο επιμελήθηκε ο Δημήτρης Ποσάντζης.

Μπορείτε να διαβάσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου, εδώ.

Πληροφορίες για τους προηγούμενους τόμους της σειράς:

- Ελληνικά εγκλήματα (2007)

- Ελληνικά εγκλήματα 2 (2008)

- Ελληνικά εγκλήματα 3 (2009)

- Ελληνικά εγκλήματα 4 (2011)

Εκτύπωση