"Θρυμματισμένη φρυγανιά": Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Κρίτωνα Σαλπιγκτή

Συντάχθηκε στις .

Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Κρίτωνα Σαλπιγκτή "Θρυμματισμένη Φρυγανιά" κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες από τις Εκδόσεις Ίκαρος. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα, τοποθετημένο στη Θεσσαλονίκη στα χρόνια της Κατοχής, με αναρίθμητα θύματα, ανεξιχνίαστους φόνους, συμφέροντα οικογενειών και μυστικές υπηρεσίες υπερδυνάμεων, που αλληλεπιδρούν φέρνοντας στην επιφάνεια απόκρυφα γεγονότα και μυστικά.


«... με διέλυσε με την ίδια ευκολία που λιώνει στο τσάι μια θρυμματισμένη φρυγανιά».

Δυο παλιοί γνώριμοι, από τη δεκαετία του '50, ο Τέλης Δημητρέλης, δημοφιλής Έλληνας ποιητής, και ο Αλέξανδρος Τεφλιώνης ή Alex Teff, μεγάλης φήμης μαθηματικός με καριέρα στις ΗΠΑ και συγγραφέας ενός αστυνομικού μυθιστορήματος με διεθνή επιτυχία, συναντιούνται μετά από πολλά χρόνια στη γενέθλια πόλη τους, τη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση αυτή πυροδοτεί καταλυτικές εξελίξεις, καθώς ο Δημητρέλης αναλαμβάνει ρόλο ντετέκτιβ και φέρνει στο φως μια υπόθεση που έχει τις ρίζες της στα χρόνια της Κατοχής: έναν περιβόητο θησαυρό που ο θρύλος λέει πως κλάπηκε από τους Ναζί και έχει θαφτεί κάπου στη Βόρειο Ελλάδα.

Το βιβλίο αποτελεί την πρώτη περιπέτεια με ήρωα τον ποιητή Τέλη Δημητρέλη.

Διαβάστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου, εδώ.

Εκτύπωση