Μαργαρίτης Κυριάκος : «Η συμμορία του Τολέδο», Ψυχογιός 2011(παιδικά-εφηβικά)

Συντάχθηκε στις . Καταχωρήθηκε στο Παιδικά - Εφηβικά 2011

►Κυριάκος Μαργαρίτης: «Η συμμορία του Τολέδο», Ψυχογιός 2011

Βιογραφικό Ο Κυριάκος Μαργαρίτης γεννήθηκε στην Κύπρο το 1982. Είναι πτυχιούχος κλασικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η συλλογή διηγημάτων του με τίτλο ΜΙΚΡΟΙ ΕΡΩΤΙΚΟΙ ΘΡΗΝΟΙ απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Νέου Λογοτέχνη για το 2002 στην Κύπρο.

Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν οκτώ μυθιστορήματά του για παιδιά και νέους, τα οποία έχουν τιμηθεί με ποικίλα βραβεία, καθώς και ένα μυθιστόρημα για ενηλίκους με τίτλο ΡΕΚΒΙΕΜ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΝΤΕΣ, ενώ ετοιμάζονται και άλλα βιβλία του για παιδιά και ενηλίκους.

Περίληψη βιβλίου Βραβευμένος από τη Κυπριακή Ένωση Παιδικού Βιβλίου και τιμημένος από το Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, ο Κυριάκος Μαργαρίτης επιστρέφει με μια συναρπαστική και πρωτότυπη αστυνομική περιπέτεια όπου εμπλέκεται η ισπανική μαφία με την αγορά έργων τέχνης. Ο Ιγνάτιος Παππάς είναι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ λίγο ρέμπελος, που ζει σε ένα γραφείο-διαμέρισμα όπου κυριαρχεί η αταξία και δεν έχει και τόσο πολλές υποθέσεις. Έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην ανιψιά του Κλάρα, στην οποία και διηγείται κατά καιρούς τις περιπέτειές του. Τον Ιγνάτιο επισκέπτεται μια νύχτα ένας φοβισμένος νεαρός ζωγράφος, ο Γεράσιμος Μόρας, αλλά πριν προλάβει να του εξηγήσει τι θέλει, δυο τύποι τον απαγάγουν αφήνοντας τον Ιγνάτιο αναίσθητο. Αυτό είναι το πρώτο από μια σειρά πολύ παράξενων περιστατικών...

Για αναλυτικότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

Εκτύπωση