Δανέλλης Βασίλης : «Μαύρη μπίρα», Καστανιώτης 2011

Συντάχθηκε στις . Καταχωρήθηκε στο Βιβλιογραφία 2011

►Βασίλης Δανέλλης: «Μαύρη μπίρα», Καστανιώτης 2011

Βιογραφικό Ο Βασίλης Δανέλλης γεννήθηκε στην Α­θήνα το 1982, όπου μεγάλωσε και σπού­δασε. Το 2006 το πέρασε στον παγωμένο βορρά της Αγγλίας, ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές σπουδές του, και α­πό το 2009 ζει στην Κωνσταντινούπολη. Είναι δημοσιογράφος και έχει δουλέψει σε εφημερίδες, περιοδικά και στο ραδιό­φωνο.

Έχει γράψει διηγήματα για τη ραδιοφωνική εκπομπή «Κλέφτες & Αστυνόμοι στον 902», τις συλλογές Ελληνικά εγκλήματα 3 και 4 (Εκδόσεις Καστανιώτη) και την πρώτη συλλογική προσπάθεια της Ε.Λ.Σ.Α.Λ. Είσοδος Κινδύνου (Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2011).

Η Μαύρη Μπίρα (εκδόσεις Καστανιώτη, 2011 ) είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.Ιδρυτικό μέλος της Ε.Λ.Σ.Α.Λ.

Περίληψη βιβλίου Στις δύσκολες στιγμές χαμογελούσε και σήκωνε εκείνους τους ώμους που ήταν μεγάλοι σαν λόφοι. «Έχει ο Θεός», έλεγε και συνέχιζε. Ένας θεός διαφορετικός από τον άγριο, σαδιστή, εκδικητικό θεό της κυρα-Ξένιας και του Μούσα. Ο δικός του ήταν παιχνιδιάρης σαν τον ίδιο. Μόνο που, αντί με κορίνες και μπαλάκια, έπαιζε με ανθρώπινες ζωές. Τις στριφογύριζε, τις πέταγε ψηλά κι όταν του έπεφταν κι έσπαζαν, γελούσε σκανταλιάρικα και συνέχιζε το παιχνίδι του. Μέχρι που έσπασε κι εκείνη του Λάζαρου, κι όλοι αυτοί που υποτίθεται πως τον αγαπούσαν ούτε τα κομμάτια του δεν έσκυβαν να μαζέψουν. Μια χώρα στα πρόθυρα της κρίσης, μια πόλη σε βαθιά κρίση ταυτότητας και ένας (αντι)ήρωας που θα κρίνει την εξιχνίαση ενός εγκλήματος. Η Μαύρη μπίρα είναι η ιστορία του Αντρέα, ενός πλανόδιου μουσικού που αποφασίζει να βρει χρήματα για να θάψει τον Λάζαρο, καλλιτέχνη του δρόμου, ο οποίος δολοφονήθηκε. Στην πορεία όμως ο θάνατος του Λάζαρου γίνεται η αφορμή για την «ανάσταση» του Αντρέα. Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα χωρίς αστυνομικούς, διανθισμένο με μικρές, αληθινές ιστορίες, που περνούν στα ψιλά των εφημερίδων και φανερώνουν το νουάρ πρόσωπο της Αθήνας.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ:

Εκτύπωση