Κουτσάκης Πολυχρόνης : «Ιερά οδός μπλουζ», Πατάκης 2010

Συντάχθηκε στις . Καταχωρήθηκε στο Βιβλιογραφία 2010

►Πολυχρόνης Κουτσάκης: «Ιερά οδός μπλουζ», Πατάκης 2010

Βιογραφικό Ο Πολυχρόνης Κουτσάκης γεννήθηκε το 1974 στα Χανιά. Αυτό είναι το ενδέκατο βιβλίο του, και το έκτο που εκδίδεται στην Ελλάδα. Έχει τιμηθεί το 2007 και το 2005 με το Α΄ και το Β΄ Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου από το Υπουργείο Πολιτισμού για τα έργα του Σύστημα Ρολόι και Όταν ήταν ευτυχισμένος, αντίστοιχα. Άλλα θεατρικά έργα του έχουν ανέβει και βραβευθεί στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πόλεις της Αμερικής, καθώς και στην Αγγλία και στην Ελλάδα. 

Πέντε θεατρικά έργα του έχουν εκδοθεί στον Καναδά, από τις εκδόσεις One Act Play Depot. Το μυθιστόρημά του Ακροβάτες του Χρόνου (Εκδόσεις Μίνωας, 2005), που χαρακτηρίστηκε από την κριτική ως «μια εκρηκτική, αιώνια ερωτική ιστορία» και ως «το αριστούργημα της χρονιάς», θα εκδοθεί στη Ρωσία το 2011 από τον εκδοτικό οίκο AST Publishing Group. Διηγήματα και ποιήματά του δημοσιεύτηκαν το 2009 και το 2010 στο ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό με έδρα το Λος Άντζελες Stella’s Literary Bistro. Είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης. H ιστοσελίδα του είναι http://www.polychronis.com και το email του Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περίληψη βιβλίου Τόσο γλυκιά, τόσο οικεία, ψύχραιμη... Κόντευα να ξεχάσω ότι με είχε καλέσει εκεί για να συζητήσουμε πώς θα σκοτώσω τον άντρα της. Ο Στράτος Γαζής είναι ένας ηθικός, απολύτως αδιάφθορος και ερωτευμένος φροντιστής – δεν του αρέσει καθόλου να τον αποκαλούν επαγγελματία δολοφόνο. Φροντίζει για πράγματα που λέγονται ψιθυριστά. Που όσοι τα ξεστομίζουν σαν εντολές είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ακριβά για να γίνουν και δεν θέλουν έπειτα να ξέρουν τι συνέβη και πώς. Θέλουν μόνο να μάθουν ότι η δουλειά ολοκληρώθηκε. Ο Στράτος είναι ο άνθρωπός τους, αλλά μονάχα με μια προϋπόθεση: πρέπει η έρευνά του να αποδείξει ότι ο στόχος του αξίζει να πεθάνει. Όπως λέει και ο ίδιος, «είμαι ένα είδος Ρομπέν των Δασών. Κλέβω από τους κακούς. Τις ζωές τους». Αλλά τώρα, εν μέσω ενός μελαγχολικού χειμώνα που κάνει τη ζωή στην Αθήνα ακόμα πιο ανυπόφορη απ’ ό,τι συνήθως, ο Στράτος βρίσκεται μπλεγμένος ανάμεσα στον πιο αγαπητό δικηγόρο στην Ελλάδα και στην πανέμορφη γυναίκα του, ηθοποιό και μοντέλο. Και οι δύο θέλουν να προσλάβουν τον Στράτο, κι αυτός θα πρέπει να ψάξει πολύ για να ανακαλύψει ποιος λέει αλήθεια και ποιον πρέπει να «φροντίσει». Ευτυχώς, ο Στράτος έχει τη βοήθεια των τριών αγαπημένων παιδικών του φίλων. Του Ντραγκ, του νούμερο ένα αστυνομικού του τμήματος Ανθρωποκτονιών, της Μαρίας, που είναι ο μεγάλος έρωτας και των δυο τους, και της Τέρι, μιας πόρνης πολυτελείας με χρυσή καρδιά και τρομερή γροθιά. Όμως όσο περισσότερο ερευνά την υπόθεση ο Στράτος, τόσο περισσότερο ανακαλύπτει πως η αλήθεια σε διαλυμένους έρωτες και οικογένειες με πολλά μυστικά είναι μια πολύ σχετική υπόθεση...

Εκτύπωση