Ρεμούνδος Γιάννης : «Το έγκλημα της οδού Αλόης» (νουάρ), Ψυχογιός 2009

Συντάχθηκε στις . Καταχωρήθηκε στο Βιβλιογραφία 2009

►Γιάννης Ρεμούνδος: «Το έγκλημα της οδού Αλόης» (νουάρ), Ψυχογιός 2009

Βιογραφικό Ο Γιάννης Ρεμούνδος γεννήθηκε το 1950 στον Πειραιά. Σπούδασε στην Πάντειο Σχολή. Έχει δύο παιδιά και σήμερα ζει στον Πειραιά. Από μικρός είχε δείξει κλίση προς το γράψιμο και έχει εκδώσει ήδη αρκετά βιβλία. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του για ενηλίκους ,

Κυνηγώντας το Χάρτινο Φεγγάρι και Το έγκλημα της Οδού Αλόης, καθώς και οκτώ βιβλία για παιδιά.

Ο Γιάννης Ρεμούνδος ασχολείται επίσης με τη φωτογραφία και έχει κάνει εκθέσεις με ζωγραφισμένες και ψηφιακές φωτογραφίες.

Περίληψη βιβλίου Το μπουρδέλο ήταν ένα διώροφο κτίσμα, απομεινάρι παλιάς αρχοντικής μονοκατοικίας, με πλούσιο διάκοσμο, κι αν διέθετε κάποιος λίγη ευαισθησία, θα μπορούσε να ακούσει ακόμη τα τρανταχτά γέλια από αλλοτινές γιορτές. Βρισκόταν σφηνωμένο ανάμεσα στις πολυκατοικίες, σ' ένα στενό και μάλλον θλιβερό δρόμο κάθετο στην οδό Φυλής. Ένας συνηθισμένος δρόμος, απρόσωπος, στολισμένος με μερικά ασθενικά δέντρα στα πεζοδρόμια και παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Ένα βαθύ κόκκινο φως στην είσοδο προειδοποιούσε σαν φάρος τους περαστικούς, όσους ήθελαν να ναυαγήσουν κι όσους δεν ήθελαν. Δύο μεθυσμένοι φαντάροι, ένας διεφθαρμένος αστυνομικός, ένας οικογενειάρχης δημόσιος υπάλληλος κι ένας ομοφυλόφιλος ιδιοκτήτης μπαρ είναι μερικά από τα πρόσωπα που σχετίζονται, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, με το σπίτι της οδού Αλόης. Το έγκλημα της οδού Αλόης δεν ήταν προμελετημένο. Ήταν ένα τυχαίο έγκλημα της μεθυσμένης νύχτας, των πνιγηρών απωθημένων, της κακιάς στιγμής, απ' αυτά που συναντάμε στα ψιλά των εφημερίδων. Μια διεισδυτική ιστορία που φωτίζει τις αθέατες ζωές ανθρώπων που ανασαίνουν δίπλα μας, ανθρώπων με βάσανα ποδοπατημένα από τις ειδήσεις των οκτώ.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

Εκτύπωση