Δρακονταειδής Φίλιππος (Γιώργος Νομισέν): «Το τέλος του χρόνου καθυστέρησε», Μεταίχμιο 2008

Συντάχθηκε στις . Καταχωρήθηκε στο Βιβλιογραφία 2008

►Φίλιππος Δρακονταειδής (Γιώργος Νομισέν): «Το τέλος του χρόνου καθυστέρησε», Μεταίχμιο 2008

Βιογραφικό Ο Φίλιππος Δ. Δρακονταειδής, πεζογράφος και μεταφραστής, γεννήθηκε το 1940. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, ολλανδικά και σλοβενικά. 'Εχει βραβευτεί με το Κρατικό Βραβείο Πεζογραφίας (1981), είναι Ιππότης της Τάξης Τεχνών και Γραμμάτων της Γαλλίας και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων.

Πριν από χρόνια ο Φίλιππος Δ. Δρακονταειδής ανακάλυψε στη σοφίτα ενός αναπαλαιωμένου οικήματος ένα δρύινο μπαούλο, το οποίο έκρυβε δακτυλογραφημένα κείμενα βαλμένα κατά χρονολογική σειρά, σε φακέλους χρώματος γαλάζιου. Έκανε την ήρεμη κίνηση να ανοίξει τους φακέλους, να διαβάσει τα κείμενα και να τα αντιγράψει, ώστε να αναγνωριστεί ο δημιουργός τους που δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Νομισέν.

Ο Γιώργος Νομισέν είναι το λογοτεχνικό ψευδώνυμο του έλληνα συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων Ζορζ Σιμενόν. Γεννημένος το 1940, ο Ζορζ Σιμενόν σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ και έζησε ασκώντας διάφορα ευκαιριακά ή μακρόχρονα επαγγέλματα σε τριάντα χώρες. Άρχισε να συγγράφει σε προχωρημένη ηλικία, όπως ο Αντρέα Καμιλλέρι και, μοιράζοντας χειρόγραφα των κειμένων του σε ολιγάριθμους, πλην όμως επαρκείς γνωστούς του, απέκτησε πλήθος θαυμαστών χάρη στην αμεσότητα του λόγου, το προωθημένο προσωπικό ύφος και την ευρηματική τεχνική του. Αυτή η αναγνώριση δεν τον πτόησε ούτε τον απέτρεψε να συνεχίσει το έργο του με αδιάπτωτο ενδιαφέρον. Μετά την ολοκλήρωση της σειράς των κειμένων του υπό την επικεφαλίδα "Μια αστυνομική ιστορία κάθε μήνα", είναι βέβαιο πως θα ανταποκριθεί στο πιεστικό αίτημα των αναγνωστών του να προσφέρει επιπλέον εκδοχές του συγγραφικού ταλέντου του, εργαζόμενος στο ήρεμο περιβάλλον του αναπαλαιωμένου οικήματος όπου βρίσκεται το γραφείο του.

Περίληψη βιβλίου Τα χρόνια πέρασαν αλλά η αναζήτηση του δολοφόνου δεν σταμάτησε. Μπορεί ο κύριος Πρόεδρος να θεωρεί ακόμα πως η υπόθεση έχει λήξει, αφού ο νεαρός πλατωνικά ερωτευμένος με το θύμα εκτίει την ποινή του. Η οικογένεια όμως του θύματος ποιο ρόλο έχει παίξει;

Η δεύτερη από τις ευρηματικές αστυνομικές περιπέτειες με πρωταγωνιστές τον κύριο Πρόεδρο, τον «συγγραφέα», τον αστυνόμο Μήτσο Χαντόκη, τους τρεις ντετέκτιβ Ντυπόν, τον κύριο Σπύρο τον περιπτερά, τη Σύλβια των Ειδικών Ομάδων, τον επιθεωρητή Μονταλμπάνο, τον επιθεωρητή Μαιγκρέ και άλλους πολλούς.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

Εκτύπωση