Παπαλιού Ντορίνα : «Γκάτερ», Κέδρος 2007

Συντάχθηκε στις . Καταχωρήθηκε στο Βιβλιογραφία 2007

 ►Ντορίνα Παπαλιού: «Γκάτερ», Κέδρος 2007

Βιογραφικό Η Ντορίνα Παπαλιού γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στο Brown University  στις ΗΠΑ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Έχει εκδώσει το αστυνομικό μυθιστόρημα 

Γκάτερ (Κέδρος). Το διήγημά της Σπουδή στο Πράσινο, με ήρωα τον Κόναν Ντόιλ, συμπεριλήφθηκε στο συλλογικό τόμο Ονόματα (Κέδρος).Περισσότερα για τη δουλειά της μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Περίληψη βιβλίου Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

 Νύχτα στην καφετέρια του "Τζίμη". Ο δεκαοκτάχρονος Αλέξανδρος Δαμιανός σκιτσάρει το πρόσωπο του άγνωστου άντρα που κάθεται απέναντί του. Όμως δεν μπορεί να φανταστεί πως το σκίτσο είναι μόνο η αρχή, η πρώτη εικόνα σε μια ιστορία που αρχίζει να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια του σαν τα κόμικς που συνεχώς σχεδιάζει. Δύο σκοτεινοί τύποι πλησιάζουν και λένε κάτι στον άγνωστο. Αυτός τους ακολουθεί έξω. Ο Αλέξανδρος βλέπει ένα πιστόλι. Ή μήπως του φάνηκε;

Εγκλωβισμένος σε ένα περιβάλλον που δεν τον χωράει, ανάμεσα σε έναν πατέρα που αντιστρατεύεται τα όνειρά του και τον δύσκολο έρωτά του για την ωραία Ιζαμπέλλα, ο Αλέξανδρος αρχίζει να ψάχνει, καρέ καρέ, την αλήθεια.

Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ πιο επικίνδυνη από τα κόμικς...

Γκάτερ (gutter): αγγλική λέξη που χρησιμοποιείται στη γλώσσα των δημιουργών των κόμικς και στα ελληνικά, για να δηλώσει το κενό ανάμεσα σε δυο διαδοχικές εικόνες. Είναι ο χώρος όπου ο αναγνώστης ενώνει νοηματικά το ένα πάνελ με το άλλο. Η ίδια λέξη στα αγγλικά σημαίνει χαντάκι, λούκι αλλά και το παραβατικό κοινωνικό περιθώριο, τον υπόκοσμο.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

Εκτύπωση