Σπυροπούλου Χρύσα : «Δίχως ίχνη», Κέδρος 2006

Συντάχθηκε στις . Καταχωρήθηκε στο Βιβλιογραφία 2006

Χρύσα Σπυροπούλου: «Δίχως ίχνη», Κέδρος 2006 

Βιογραφικό Η Χρύσα Σπυροπούλου γεννήθηκε στις Σέρρες το 1957. Ασχολείται με την κριτική βιβλίου. Συνεργάζεται με εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Βιβλία της : Ο αρχαιοελληνικός κόσμος στην ποίηση της Ζωής Καρέλλη, Α.Σ.Ε., Θεσσαλονίκη 1988, Αναγνώσεις, Πρόσπερος , Αθήνα 1992Αντανακλάσεις,Πρόσπερος, Αθήνα 1994Ομίχλη στη λίμνη,Οδός Πανός , Αθήνα 1998, Μάσκες στη σκιά,

Άγκυρα 2000, Ένα αθώο παιχνίδι, Άγκυρα 2004, Δίχως ίχνη, αστυνομικό, Κέδρος 2006, Το μυστικό της λίμνης, Κέδρος 2008. Επιμελήθηκε τον τόμο Οικοεγκλήματα, Κέδρος 2008. Τα μυστήρια της Αίγινας, Κέδρος 2010.  Συλλογή διηγημάτων 14 συγγραφέων με επιμέλεια δική της  θα κυκλοφορήσει από τα Ελληνικά Γράμματα. Μεταφράσεις: Αλόη, Κάθριν Μάνσφηλντ, Οδός Πανός, Αθήνα 1993, Κάρολ, Πατρίσια Χάισμιθ, Πρόσπερος, Αθήνα 1993, Δύο αδέρφια διαφορετικού φύλου, Οδός Πανός, Αθήνα 1995.

Περίληψη βιβλίου O Παρασκευάς Δήμου άφησε το Μ.Ι.Τ. και την Βοστόνη για να έρθει στην Αθήνα και να εργαστεί στο Ινστιτούτο Ενέργειας στο πρόγραμμα εγκλωβισμού ραδιενεργών αποβλήτων. Δεν φανταζόταν όμως ότι οι μελέτες της ομάδας του θα προκαλούσαν το έντονο ενδιαφέρον κάποιων αγνώστων, που δρουν σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης και πωλούν σε τρίτους επικίνδυνα ραδιενεργά υλικά. 

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η αστυνομική αυτή ιστορία έχει αναφορές στη σύγχρονη πραγματικότητα και στην εξάπλωση των ραδιενεργών στοιχείων. Όπως φαίνεται και από τα τελευταία γεγονότα στο Λονδίνο, ο κίνδυνος είναι άμεσος σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς η χρήση επικίνδυνων υλικών είναι ανεξέλεγκτη.

Όταν ένας συνεργάτης του Παρασκευά Δήμου βρίσκεται νεκρός, αρχίζει το κυνήγι στους δρόμους της Αθήνας. Ο αστυνόμος Ηλιού ταξιδεύει μέχρι το Μόναχο, για να αναζητήσει στοιχεία που θα τον οδηγήσουν στους ενόχους.

Εκτύπωση