Παυλιώτης Αργύρης : «Το επικηρυγμένο πρόβλημα», Πατάκης 2006

Συντάχθηκε στις . Καταχωρήθηκε στο Βιβλιογραφία 2006

 Αργύρης Παυλιώτης: «Το επικηρυγμένο πρόβλημα», Πατάκης 2006

Βιογραφικό Ο Αργύρης Παυλιώτης γεννήθηκε στο Ακραίφνιο της Βοιωτίας, ζει στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση ως καθηγητής Φυσικός. Τώρα είναι συνταξιούχος.  Έχουν εκδοθεί δεκατρία λογοτεχνικά του βιβλία, από τα οποία τα οχτώ είναι αστυνομικά. Και συνεχίζει…

Περίληψη βιβλίου Ο Ανδρέας Αναγνώστου, περιώνυμος ποινικολόγος της Θεσσαλονίκης και φημισμένος για την ικανότητά του να εξιχνιάζει σκοτεινές υποθέσεις, δέχεται την επίσκεψη της Γιώτας Μακρή, μιας πλούσιας κτηματία από την Κωπαϊδα. Εκείνη του αναθέτει την αναζήτηση του Λουκά Αθανασίου, που είναι προστατευόμενος του πατέρα της και φοιτητής μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Ο φοιτητής δεν έχει δώσει σημεία ζωής τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ το ενοίκιο και τα κοινόχρηστα του σπιτιού του εξακολουθούν να πληρώνονται κανονικά. 

Από τα πρώτα στάδια της έρευνας, μιας υπόθεσης που φαίνεται αρχικά πολύ απλή στον ποινικολόγο-ντετέκτιβ, γίνεται φανερό ότι η εξαφάνιση του νεαρού φοιτητή συνδέεται με ένα από τα άλυτα μαθηματικά προβλήματα –ίσως το πλέον διάσημο– τις εξισώσεις Navier-Stokes. Η λύση του προβλήματος έχει επικηρυχτεί με το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. 

Στην αναζήτηση του νεαρού φοιτητή θα μπλεχτούν οι διωκτικές αρχές, μια τρομοκρατική οργάνωση που ταλανίζεται από ενδογαμικά πάθη και ένας ιδιοφυής καθηγητής μαθηματικών.

Εκτύπωση