Χριστογιαννόπουλος Νάσος : «Έγκλημα στο Μέγαρο Μουσικής», Εμπειρία Eκδοτική 2002

Συντάχθηκε στις . Καταχωρήθηκε στο Βιβλιογραφία 2002

Νάσος Χριστογιαννόπουλος: «Έγκλημα στο Μέγαρο Μουσικής», Εμπειρία Eκδοτική 2002 

Βιογραφικό Ο Νάσος Χριστογιαννόπουλος γεννήθηκε το 1945 στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά και από το 1969 ως το 1977 άσκησε δικηγορία και εργάστηκε ως μέλος του διδακτικού προσωπικού στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ' όπου και πήρε και το διδακτορικό του δίπλωμα. Το 1977 μετακόμισε στις Βρυξέλλες και εξελίχθηκε σε ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχοντας μέχρι σήμερα χρηματίσει προϊστάμενος διάφορων υπηρεσιών της.

Επίσης δημοσίευσε νομικές μελέτες και άρθρα σε νομικά περιοδικά στην Ελλάδα και το Βέλγιο. Πρόσφατα εκδόθηκε μία νομική ερμηνεία των Ευρωπαϊκών Συνθηκών, στην οποία μετέχει ως συγγραφέας και συντονιστής έκδοσης.

 Το 1992 κυκλοφόρησε μικρή ποιητική συλλογή από τις εκδόσεις Γκοβόστη. Αρθρογραφεί στην "Απογευματινή" με κείμενα που επιχειρούν χιουμοριστική προσέγγιση της ελληνικής μυθολογίας. Τα μυθιστορήματά του "Ο ήλιος μπήκε από τη χαραμάδα", "Έγκλημα στο Μέγαρο Μουσικής" και "Έρωτας καθολικώς" κυκλοφορούν από την Εμπειρία Εκδοτική. 

Περίληψη βιβλίου Το Μέγαρο Μουσικής κατάμεστο, "Δον Κάρλος" η όπερα και όλοι ακούν μαγεμένοι το μεγάλο βαρύτονο Γιάννο Αντωνίου. Είναι η ώρα που ο ήρωας θα ξεψυχήσει από πυρά μισθοφόρων, τραγουδώντας για την ελευθερία της Φλάνδρας. Ο πυροβολισμός ακούγεται... Όμως ο Γιάννος Αντωνίου δε σηκώνεται για να ολοκληρώσει το τραγούδι. Έγκλημα στην όπερα; Τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του βαρύτονου; Οι ύποπτοι πολλοί, αλλά πολλές και οι αμφιβολίες.

 Ένας ιδιόρρυθμος αστυνόμος θα αναλάβει να εξιχνιάσει το μυστήριο. Έτσι ξεκινάει ένα ταξίδι στην Αθήνα, στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες, στη Θεσσαλονίκη, ως το Βουκουρέστι. Απίθανα πρόσωπα αναμειγνύονται. Τα πιο απρόσμενα στοιχεία μαζεύονται ένα ένα. Κάπου κάνει την εμφάνισή του και το οργανωμένο έγκλημα. Όσο κι αν η λύση στην αρχή φαίνεται "εύκολη", τα πράγματα γρήγορα περιπλέκονται και οδηγούνται σε αναπάντεχες εξελίξεις. Τελικά ποιος είναι ο ένοχος;

Εκτύπωση