Μονιούδης Περικλής : «Η επιστροφή του Φρόυλερ» (μετάφραση Σπύρος Μοσκόβου), Εστία 2009

►Περικλής Μονιούδης: «Η επιστροφή του Φρόυλερ» (μετάφραση Σπύρος Μοσκόβου), Εστία 2009

Βιογραφικό Ο Περικλής Μονιούδης γεννήθηκε το 1966 στο Γκλάρους της Ελβετίας και ζει στο Βερολίνο. Για τα μυθιστορήματα και τις συλλογές διηγημάτων του (Παλλάδιο, Πάγος, Πτήση για τη Γερμανία κ.ά.), τα οποία μεταφράστηκαν σε αρκετές γλώσσες, τιμήθηκε με πολυάριθμα βραβεία, μεταξύ των οποίων το Βραβείο του Ελβετικού Συνδέσμου Συγγραφέων και το Βραβείο Conrad-Ferdinand-Meyer.

 

Aπό τις εκδόσεις της Eστίας κυκλοφορούν άλλα τέσσερα βιβλία του: Παλλάδιο, Πάγος, Στους κόλπους των πόλεων: Θεσσαλονίκη, Bερολίνο, Zυρίχη, Aλεξάνδρεια και Η επιστροφή του Φρόυλερ.

 Περίληψη βιβλίου Ένας φίλος βρίσκει νεκρό στο γραφείο του τον ευυπόληπτο βιομήχανο Χάινριχ Μόζερ, που ζούσε μόνος στην πολυτελή βίλα του έξω από την ελβετική πολίχνη Γκλάρους. Την υπόθεση αναλαμβάνει ο διακεκριμένος ανακριτής Χανσπέτερ Φρόυλερ, που μόλις έχει επιστρέψει στη γενέτειρά του μετά από καριέρα δεκαετιών στο εξωτερικό. Αν και όλα τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι πρόκειται για αυτοκτονία, ένα ανεξήγητο ένστικτο καλεί τον ανακριτή να διερευνήσει το ενδεχόμενο του φόνου. Οι άνθρωποι στο περιβάλλον του Μόζερ αντιδρούν σχεδόν αλλεργικά στον ανακριτικό φακό. Είναι άραγε αγουροξυπνημένα πρόσωπα μιας επαρχιακής μικροκοινωνίας αμάθητα στους προβολείς ή μήπως καλοστημένα πιόνια μιας παρτίδας, θύμα της οποίας έπεσε ο βιομήχανος; Η επιστροφή του Φρόυλερ είναι ένα απρόσμενο αστυνομικό μυθιστόρημα που εξελίσσεται μέσα από τη βαθμιαία ταύτιση ανακριτή και θύματος· κυρίως όμως είναι μια ακόμα ιστορία αναζήτησης ταυτότητας από τη λιτή και υποβλητική γραφίδα του Περικλή Μονιούδη.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

Εκτύπωση