Σπυροπούλου Χρύσα : «Το μυστικό της λίμνης», οικολογικό μυστήριο από 12 ετών, Κέδρος 2008

►Χρύσα Σπυροπούλου: «Το μυστικό της λίμνης», οικολογικό μυστήριο από 12 ετών, Κέδρος 2008

Βιογραφικό Η Χρύσα Σπυροπούλου γεννήθηκε στις Σέρρες το 1957. Ασχολείται με την κριτική βιβλίου. Συνεργάζεται με εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά.  Βιβλία της: Ο αρχαιοελληνικός κόσμος στην ποίηση της Ζωής Καρέλλη,  Α.Σ.Ε., Θεσσαλονίκη

1988, Αναγνώσεις, Πρόσπερος , Αθήνα 1992, Αντανακλάσεις, Πρόσπερος , Αθήνα 1994, Ομίχλη στη λίμνη, Οδός Πανός Αθήνα 1998, Μάσκες στη σκιά,  Άγκυρα 2000, Ένα αθώο παιχνίδι,  Άγκυρα 2004, Δίχως ίχνη, αστυνομικό, Κέδρος 2006, Το μυστικό της λίμνης, Κέδρος 2008. Επιμελήθηκε τον τόμο Οικοεγκλήματα, Κέδρος 2008. Τα μυστήρια της Αίγινας, Κέδρος 2010.  Συλλογή διηγημάτων 14 συγγραφέων με επιμέλεια δική της  θα κυκλοφορήσει από τα Ελληνικά Γράμματα.  Μεταφράσεις: Αλόη, Κάθριν Μάνσφηλντ, Οδός Πανός, Αθήνα 1993, Κάρολ,  Πατρίσια Χάισμιθ,  Πρόσπερος, Αθήνα 1993, Δύο αδέρφια διαφορετικού φύλου,  Οδός Πανός, Αθήνα 1995.

Περίληψη βιβλίου Ο Άρης και η Λίζα έχοντας μαζί τους  την Ήρα, ένα χαριτωμένο γκόλντεν ριτρίβερ, πηγαίνουν στη λίμνη Κερκίνη να δουν από κοντά τον «οικολογικό παράδεισο».

Η δολοφονία όμως του φύλακα ξεναγού τους  μετατρέπει σε μικρούς ντετέκτιβ και τους παρασύρει σ’ ένα παιχνίδι αναζήτησης των υπόπτων και της αλήθειας.

Πολύ γρήγορα τα παιδιά θα καταλάβουν ότι πίσω από τη δολοφονία βρίσκονται συμφέροντα που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας. Η έρευνά τους θα τους φέρει κοντά στο πρόβλημα της λαθροθηρίας , αλλά και στην πραγματικότητα  της μόλυνσης των υδάτων  των ποταμών  και της λίμνης  από απόβλητα βιοτεχνιών της γύρω περιοχής.

Ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα μυστηρίου για αναγνώστες με οικολογικές ανησυχίες.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

Εκτύπωση