Κούλογλου Στέλιος : «Μην πας ποτέ μόνος στο Ταχυδρομείο», Ωκεανίδα 2002

Στέλιος Κούλογλου: «Μην πας ποτέ μόνος στο Ταχυδρομείο», Ωκεανίδα 2002 

Βιογραφικό Ο Στέλιος Κούλογλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών και σπούδασε δημοσιογραφία στο Παρίσι, στο Τόκιο και στην Ινδία. Εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης στην Ελλάδα και ως ανταποκριτής στο Παρίσι και στη Μόσχα, απ' όπου κάλυψε τις εξελίξεις στη Σοβιετική Ένωση και στις άλλες πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Τα χρόνια 1992-1995 κάλυψε ως ειδικός απεσταλμένος τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Η τηλεοπτική του εκπομπή «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» και τα ντοκιμαντέρ του έχουν επανειλημμένως βραβευθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Περίληψη βιβλίου Πολιτικό παρασκήνιο, η διαφθορά και η παρακμή της σοβιετικής αυτοκρατορίας, πράκτορες της K.G.B., της Στάζι και του F.B.Ι., ένας ανήσυχος δημοσιογράφος που προσπαθεί να ανακαλύψει τον απαγωγέα ενός μικρού αγοριού, και πάνω απ' όλα η ανατρεπτική δύναμη του έρωτα πρωταγωνιστούν σ' αυτό το συναρπαστικό ερωτικό κατασκοπικό θρίλερ που εξελίσσεται στη Μόσχα, έναν περίπου μήνα μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου.

Tα μεγάλα ιστορικά γεγονότα δεν είναι ποτέ απρόσωπα. Παρασύρουν στη δίνη τους τη μοίρα όποιου βρεθεί στον δρόμο τους. Αυτό θα συνειδητοποιήσει και ο δημοσιογράφος-ήρωας αυτής της ιστορίας που εκείνο το πρωί στήθηκε στην ουρά, σε κάποιο ταχυδρομικό γραφείο της Μόσχας για να στείλει ένα φαξ στην εφημερίδα του. Ερωτεύθηκε την ωραία Ανατολικογερμανίδα που στεκόταν μπροστά του, χωρίς να ξέρει ότι αυτός ήταν ο τρόπος που είχε διαλέξει η μοίρα του για να τον ρίξει στη σκηνή της Ιστορίας, στα τέλη της δεκαετίας του '80, στις ανατροπές της Περεστρόικα, στο δράμα της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης και της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου.

O Στέλιος Κούλογλου αυτήν τη φορά δεν διασταυρώνει τις πληροφορίες για να ελέγξει την εγκυρότητά τους. Διασταυρώνει, με τη ματιά του συγγραφέα, τις μοίρες των χαρακτήρων του, για να μας ξεναγήσει στην εντελώς ανθρώπινη πλευρά της μεγάλης Ιστορίας.

Εκτύπωση