Αποσκίτης Κώστας : «Το φονικό χαρτί», Πατάκης 1999

Συντάχθηκε στις . Καταχωρήθηκε στο Βιβλιογραφία 1999

Κώστας Αποσκίτης: «Το φονικό χαρτί», Πατάκης 1999

Βιογραφικό Ο Κώστας Αποσκίτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε γιατρός, ακολούθησε αρχικά πανεπιστημιακή καριέρα και κατόπιν ως υπότροφος, ασχολήθηκε με ερευνητικά προγράμματα στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Διετέλεσε επί εικοσαετία διευθυντής της οφθαλμολογικής κλινικής του νοσοκομείου "Αγία Σοφία". Παράλληλα, από τα φοιτητικά του χρόνια ασχολήθηκε και με τα γράμματα, δημοσιεύοντας κατά καιρούς έργα του σε λογοτεχνικά περιοδικά.

Έχει εκδώσει ως τώρα τη συλλογή διηγημάτων ΠΑΙΖΟγραφήματα, τα μυθιστορήματα Οι αμέτοχοι και Φονικό χαρτί, και την ποιητική συλλογή Αμετρέμμετρα.

Περίληψη βιβλίου Ένας πανέξυπνος αστυνομικός, διαθέτοντας ένα καταπληκτικό μυαλό και μια σπάνια όσφρηση λαγωνικού, κατορθώνει να αποκαλύψει τους δράστες της απόπειρας δολοφονίας του μεγαλύτερου πολιτικού της νεότερης Ελλάδας. Η επιτυχία του αυτή αποδεικνύεται δίκοπο μαχαίρι για την καριέρα του και τη μετέπειτα ζωή του. Ο αστυνομικός, παρά την ευφυΐα του, μπλέκεται στη συνέχεια στα δίχτυα μιας σατανικής και αδίστακτης γυναίκας, που, κατά κάποιον τρόπο, ρυθμίζει τη ζωή του. Κάτω από την προστασία του, που ανύποπτος της παρέχει, εκείνη εξυφαίνει τις ίντριγκές της, που αφορούν πολλά πρόσωπα στον περίγυρό τους, με ολέθρια αποτελέσματα. Παρακολουθούμε τη δράση αυτής της γυναίκας, που στέκεται η αφορμή να κινδυνέψει να μαραθεί, πριν καλά καλά ανθίσει, και η ζωή μιας ενδιαφέρουσας νέας κοπέλας. Η δράση της αδίστακτης αυτής γυναίκας, σατανικά και έξυπνα στημένη, αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της πλοκής του βιβλίου, δεν προδικάζει όμως τις απρόβλεπτες εξελίξεις που ακολουθούν!

Εκτύπωση