Αποστολίδης Ανδρέας : «Το χαμένο παιχνίδι», Άγρα, 1995

Ανδρέας Αποστολίδης: «Το χαμένο παιχνίδι», Άγρα, 1995

Βιογραφικό Ο Ανδρέας Αποστολίδης είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης και μεταφραστής. Έχει γράψει αστυνομικά μυθιστορήματα, νουβέλες και διηγήματα. Έχει μεταφράσει 47 αστυνομικά μυθιστορήματα κι έχει εκδώσει τη συλλογή δοκιμίων Τα πολλά πρόσωπα του αστυνομικού μυθιστορήματος.

Περίληψη βιβλίου Ένας απαγχονισμός σε διαμέρισμα της οδού Ηροδότου στο Κολωνάκι, στις πρώτες μέρες του πραξικοπήματος του 1967. Περιέργειες συγγένειες σε μια αθηναϊκή πολυκατοικία που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ένας κομψευόμενος αστυνομικός στο Γ΄ Αστυνομικό Τμήμα της οδού Υψηλάντου. Ύποπτες οικονομικές δοσοληψίες ανάμεσα σ' έναν συμβολαιογράφο κι έναν σκηνοθέτη, ανάμεσα στους ένοικους και τους συγγενείς της πολυκατοικίας του αινίγματος. Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με ειρωνική αναφορά στον κόσμο του Γιάννη Μαρή και το κλίμα της εποχής εκείνης που κλείνει οριστικά ο κύκλος του εγχώριου "ελαφρού" αναγνώσματος και κινηματογραφικού θεάματος.

Απόσπασμα 

«Ο δικηγόρος Ανδρέας Οικονόμου δεν μπορούσε να κοιμηθεί, βρισκόταν σε υπερένταση, στριφογύριζε ανήσυχος στο κρεβάτι του και όσο περνούσε η ώρα τα νεύρα του δοκιμάζονταν όλο και περισσότερο· δεν τον άφηνε να ησυχάσει μια πνιχτή φωνή που δυστυχώς ήταν βέβαιος ότι είχε ακούσει μέσα στην απόλυτη σιγαλιά της νύχτας…

Εντείνοντας στο έπακρο την ακοή του… συνέλαβε έναν ακαθόριστο βόμβο, που όμως ήταν πλέον οικείος και υποδήλωνε μετακίνηση βαριών στρατιωτικών οχημάτων.Την ώρα ακριβώς που το τελευταίο αυτό τανκ αποτραβιόταν από το χώρο του 'Χίλτον' για το Γουδί, ένας απελπισμένος άντρας περνούσε την τριχωτή θηλιά στο λαιμό του… Σηκώθηκε στις μύτες των ποδιών του για να την ταιριάξει καλύτερα…»

Εκτύπωση