Λάδης Φώντας : «Άνθρωποι και κούκλες» (εφτά περιπέτειες του ιδιωτικού ντετέκτιβ Φοίβου Μαύρου), Εξάντας 1987 (εξαντλημένο)

Συντάχθηκε στις . Καταχωρήθηκε στο Βιβλιογραφία 1987

 

Φώντας Λάδης: «Άνθρωποι και κούκλες» (εφτά περιπέτειες του ιδιωτικού ντετέκτιβ Φοίβου Μαύρου), Εξάντας 1987 (εξαντλημένο)

 Βιογραφικό Γεννήθηκε, το 1943 στη Σπάρτη. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε Ελληνικές εφημερίδες και περιοδικά και συνεργάστηκε με έντυπα του εξωτερικού. Την περίοδο 1967 – 1973 έζησε στη Ρώμη. Συνεκδότης με τον Δημήτρη Γκιώνη του περιοδικού “Τετράδιο” από το 1974 ως το 1976. Έχει γράψει ποίηση, πεζογραφία, ταξιδιωτικό, πολιτικό και ιστορικό δοκίμιο, καθώς και βιβλία για παιδιά.

Ποιήματα του μελοποιήθηκαν από το Μίκη Θεοδωράκη, το Μάνο Λοΐζο, το Χρήστο Νικολόπουλο, το Θάνο Μικρούτσικο, το Μάριο Τόκα, το Λίνο Κόκοτο, το Δημήτρη Λάγιο και άλλους Έλληνες συνθέτες. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), της Ένωσης Μουσικοσυνθετών – Στιχουργών Ελλάδας (ΕΜΣΕ) και ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Εταιρείας Αρχείου και Μελετών “Μνήμες”.

 Περίληψη βιβλίου Στα αστυνομικά αναγνώσματα τα εγκλήματα γίνονται στην αρχή ή στη μέση της αφήγησης. "Το ξεκαθάρισμα, αν έρθει, έρχεται μετά την καταστροφή. Ο φόνος έχει γίνει", λέει ο Μπρεχτ. Τι κάναμε εμείς για να τον εμποδίσουμε; Ο ιδιωτικός αστυνομικός Φοίβος Μαύρος, όπως και το όνομά του, είναι ένα άτομο αντιφατικό. Για τον ίδιο ξέρουμε ελάχιστα. Υπάρχει κυρίως μέσα από τις πράξεις των άλλων. Αν και έξυπνος δεν καταφέρνει στο τέλος να αντιστρέψει τη ροή των πραγμάτων.

 Οι περιπέτειες του Μαύρου και του βοηθού του Στεβή δεν αρχίζουν αλλά -όπως και στη ζωή- τελειώνουν με ένα έγκλημα.

Εκτύπωση